Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μισοί Έλληνες μαθητές τρέφονται με «σκουπίδια»


Χαμηλής ποιότητας διατροφή έχουν, σύμφωνα με μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδόν οι μισοί...


-- μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 6% ακολουθεί την παραδοσιακή υγιεινή μεσογειακή διατροφή, ενώ μέσα από την έρευνα διαπιστώνεται επίσης, ότι παρά τις κακές διατροφικές συνήθειες, τουλάχιστον ασκούνται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη, καθοδηγήθηκε από τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Κώστα Τσιούφη, πραγματοποιήθηκε στη Λεόντειο Σχολή και συμπεριέλαβε περίπου 500 μαθητές (60% αγόρια και 40% κορίτσια) ηλικίας 12 - 17 ετών.

Η έρευνα έγινε με στόχο να προσδιοριστούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στην νεολαία, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή νόσο. Ο δρ Δ.Τσιαχρής, ένας από τους βασικούς ερευνητές, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, θα μπορούσαν να προωθηθούν δράσεις που θα ενισχύουν παράλληλα τόσο την υγιεινή διατροφή όσο και την έντονη σωματική δραστηριότητα μεταξύ των μαθητών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan