Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε...



Τοποθετώντας τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου.
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε και να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου σας, εκτός από τον απαραίτητο αερισμό είναι και τα φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα και να ελευθερώνουν οξυγόνο....


--
Τα φυτά, εκτός του ότι ομορφαίνουν το χώρο, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από πράγματα και συσκευές ή ουσίες όπως κόλες, χαλιά, χρώματα κ.τ.λ. που όλοι έχουμε στον χώρο που ζούμε. Μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε τοποθετώντας μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά επιτελούν διπλό έργο: καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και διατηρούν την υγρασία. Όταν ο αέρας είναι ξηρός είναι πιο εύκολο να προσληφθούμε από ιούς και αλλεργίες ενώ διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, όπως κλιματιστικά, καλοριφέρ κ.α. ξηραίνουν την ατμόσφαιρα.

Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να περιέχουν πολύ πιο μολυσμένο αέρα σε σχέση με τους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μερικά από τα άμεσα συμπτώματα του κακού εξαερισμού και της κακής ποιότητας αέρα στο χώρο μας μπορεί να είναι τα εξής: προβλήματα στην αναπνοή, βουλωμένη μύτη ή αλλεργία στην μύτη, τσούξιμο στα μάτια, βήχας, φτέρνισμα, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ναυτία, ατονία, νύστα, κούραση, δυσφορία.

Κάνοντας τη σωστή επιλογή φυτών, μπορείτε να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στο χώρο που ζείτε.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan