Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο τεστ προβλέπει έγκαιρα επιπλοκές στην εγκυμοσύνη


Διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να προβλέψει ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν, κατά την εγκυμοσύνη τους την επικίνδυνη επιπλοκή της προεκλαμψίας, εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα, ανακάλυψαν επιστήμονες.Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τεστ που μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή πίεση του αίματος και υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα...

Οι ερευνητές βρήκαν 45 διαφορετικές ουσίες, που συνδέονται με τον μεταβολισμό και είναι διαφορετικές στις γυναίκες που πρόκειται να εμφανίσουν την επιπλοκή.

Τελικά, κατέληξαν σε 14 σάκχαρα, λιπίδια και αμινοξέα που είναι αρκετά διαφορετικά στις περισσότερες γυναίκες (το 90%), που θα εμφανίσουν την επιπλοκή.

Οι ουσίες αυτές μπορούν πλέον να αποτελέσουν τη βάση για ένα διαγνωστικό τεστ, που θα αποτελεί μια μορφή "μεταβολικού δαχτυλικού αποτυπώματος".

Το ποσοστό λανθασμένης εκτίμησης, προς το παρόν, φτάνει το 24%, δηλαδή 24 στις 100 γυναίκες που διαγιγνώσκονται με μελλοντική προεκλαμψία, τελικά δεν θα την πάθουν.

Οι ερευνητές, υπό τον Φίλιπ Μπέικερ της Ιατρικής Σχολής του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, παρουσίασαν την ανακάλυψή τους στο ιατρικό περιοδικό "Hypertension".

Αν οι μητέρες και τα μωρά τους επιβιώσουν από την προεκλαμψία, αργότερα οι γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και διαβήτη. Τα μωρά από μητέρες με προεκλαμψία, συνήθως, γεννιούνται πρόωρα και έχουν άλλες επιπλοκές υγείας στη ζωή τους.


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan