Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έχετε κατάθλιψη;


Για να θεραπευτείτε, γίνετε...αγρότης!

Το άρμεγμα της αγελάδας, η συγκομιδή του σιταριού, το πότισμα των φυτών και γενικά οποιαδήποτε γεωργική εργασία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καταπολεμά την κατάθλιψη! Γι' αυτό το λόγο, στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και την Βρετανία άνοιξαν τις πύλες του ειδικές αγροκτηνοτροφικές μονάδες που ονομάζονται «φάρμες φροντίδας», και υποδέχονται ασθενείς με την συγκεκριμένη ασθένεια...

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς δουλεύουν εθελοντικά και με την βοήθεια από ειδικούς ψυχιάτρους και ψυχολόγους, καταπολεμούν την ασθένεια τους. Μάλιστα, τις μονάδες αυτές επισκέπτονται και άτομα τα οποία απλά αναζητούν την ψυχική τους ηρεμία.

Στις χώρες που λειτουργούν «φάρμες φροντίδας», το κράτος τις επιχορηγεί και σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 10.000 άτομα μόνο στην Ολλανδία, το παρακολουθούν κάθε εβδομάδα.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδέεται με την ευεργετική επίδραση των υπαίθριων δραστηριοτήτων στους ανθρώπους. Ανάμεσα στα αποτελέσματα είναι η αύξηση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση της καθημερινής διάθεσης και η αντιμετώπιση του άγχους.


www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan