Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αποστολή στον Ήλιο


Σημαντικά ερωτήματα δεκαετιών για το ηλιακό μας σύστημα αναμένεται να βρουν την απάντησή τους, μέσω του προγράμματος "Solar Probe Plus". Διαστημόπλοιο θα σταλεί στην ατμόσφαιρα του Ήλιου μέχρι το 2018, με στόχο να διεξάγει πειράματα

Διαστημόπλοιο στην ατμόσφαιρα του Ήλιου σχεδιάζει να στείλει η NASA στα πλαίσια του προγράμματος "Solar Probe Plus". Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτό θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι το 2018...

Το διαστημόπλοιο φυσικά δεν θα είναι επανδρωμένο και θα σταλεί περίπου 4 εκατομμύρια μίλια μακριά από την επιφάνεια του Ήλιου.

Μπορεί η απόσταση να φαίνεται πολύ μεγάλη, ωστόσο είναι ότι πιο κοντινό έχει πετύχει διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από ανθρώπους.

Ειδικοί της NASA πιστεύουν ότι οι έρευνες που θα πραγματοποιήσει θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τα μυστήρια του Ήλιου.

"Τα πειράματα που θα γίνουν έχουν σχεδιαστεί για να απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Γιατί η εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου είναι περισσότερο καυτή σε σχέση με την ορατή επιφάνειά του και ποια δύναμη κινητοποιεί τον ηλιακό "άνεμο" που επηρεάζει τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα" δήλωσε ο Dick Fisher, διευθυντής του τομέα της NASA που ασχολείται με το ηλιακό σύστημα και τη φυσική του.

"Ψάχνουμε απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα εδώ και δεκαετίες και αυτή η αποστολή θα μας τις δώσει" πρόσθεσε.


www.news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan