Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι


Νέο ράλι στις τιμές σίτου

Νέο ράλι πραγματοποιούν από χθες οι διεθνείς τιμές σίτου, σε βαθμό που συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου του ΟΗΕ για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το ράλι αποδίδεται στη χθεσινή απόφαση του ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν, να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις ρωσικές εξαγωγές τουλάχιστον για άλλους 12 μήνες. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, οι περιορισμοί θα διατηρηθούν μέχρι τον θερισμό του 2011, που γίνεται τον Νοέμβριο...

Εν τω μεταξύ στη Μοζαμβίκη 7 άτομα έχουν χάσει τις δύο τελευταίες ημέρες τη ζωή τους σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία, που προκάλεσε η κρατική απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού και του ρεύματος κατά 30% και του ψωμιού σε ποσοστό 25%, από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος δείκτης τροφίμων του ΟΗΕ ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Παρότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι τα τωρινά αποθέματα σιτηρών είναι πολύ υψηλότερα από της περιόδου 2007 – 2008, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα υπάρξει έλλειψη στις χώρες της Αφρικής, η οποία θα έχει ως συνέπεια εξεγέρσεις και θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος 2007 – 2008, γνωστή και ως «κρίση τροφίμων» πυροδότησε, λόγω πείνας, εξεγέρσεις σε χώρες από το Μπανγκλαντές έως το Μεξικό, ενώ είχε ως συνέπεια και το να πέσουν οι κυβερνήσεις της Αϊτής και της Μαδαγασκάρης.


www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan