Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Σαρώνει» τα βραβεία ανά τον κόσμο ο «Κυνόδοντας»


Η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι κοινό και κριτικές επιτροπές ξέρουν να τιμούν και να επιβραβεύουν τις αξιόλογες και σοβαρές παραγωγές.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε μία ακόμη τιμητική διάκριση, το πρώτο βραβείο, το «Kingfisher Award», στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας (LIFFe).

H κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ τόνισε ότι η ταινία δημιουργεί σπάνια ατμόσφαιρα ανησυχίας και ότι το μήνυμά της διαβιβάζεται με ανηλεή αμεσότητα, ωστόσο αφήνει ένα και ένα παράθυρο για διαφωνίες.  

Στην κριτική επιτροπή του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας συμμετείχαν ο Αμερικανός επιλογέας ταινιών για φεστιβάλ, Τσάρλι Κόκεϊ, ο Νορβηγός διανομέας ταινιών Φρανκ Λ. Στάβικ και ο Σλοβένος συγγραφέας και σκηνοθέτης, Γκόραν Βοϊνοβιτς. 

Στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας, που διοργανώθηκε από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου, προβλήθηκαν 117 ταινίες και πουλήθηκαν 47.500 εισιτήρια.

Όλα αυτά, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως ο «Κυνόδοντας» βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες υποψήφιες για Οσκαρ ταινίες, στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan