Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Εχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα...

Γνώριζαν τα ξένα πρακτορεία και ΜΜΕ για το έλλειμμα της Ελλάδας και την επερχόμενη κρίση και αν ναι, γιατί αποσιώπησαν γεγονότα και προβλέψεις;


Η Ελλάδα εμφανίζει ομοιότητες με...αυτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας; Αυτά και άλλα ερωτήματα τέθηκαν την Πέμπτη στο συνέδριο για τη στάση και το ρόλο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ απέναντι στην κρίση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και άλλους φορείς....
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής διαπίστωσε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από τα διεθνή ΜΜΕ που επέκριναν τη στάση της προσθέτοντας ότι υπήρξαν 21.260 αρνητικά δημοσιεύματα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Νοέμβριο του 2010. Αναφέρθηκε επίσης στο «αρνητικό κλίμα με τη Γερμανία» που όπως είπε, «έχει ήδη αλλάξει.
Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, με ελάχιστές εξαιρέσεις, έχουν πάψει να ασχολούνται αρνητικά με την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Δίνουν για τον πρωθυπουργό την εικόνα ενός ηγέτη που τολμά να εκφράζει το θυμό και άλλων συναδέλφων του από το νότο, όπως αναφέρουν οι ‘Φαϊνάνσιαλ Τάιμς’», κατέληξε. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer (Liberation), αφού έσπευσε να δηλώσει «φιλέλληνας» εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έπρεπε από τη μεταπολίτευση, το 1974 να είχε εκσυγχρονίσει τις δομές, το κράτος και την οικονομία της». Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά των γερμανικών ΜΜΕ που ανάπτυξαν μια πρωτοφανή καμπάνια κατά της Ελλάδας «όταν οι Γερμανοί γνώριζαν πολύ καλά τα τελευταία χρόνια τι γίνεται στη χώρα.
Απλά οι επιθέσεις στις οποίες επιδίδονται τα γερμανικά ΜΜΕ γίνονται για να δικαιολογήσουν το γερμανικό λαό που γνώριζε αλλά δεν μιλούσε». Ο Βέλγος δημοσιογράφος Dirk de Wilde (De Tijd) επισήμανε ότι «οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν πρόβλεψαν έγκαιρα το μέγεθος της κρίσης, ενώ ειδικά τα ΜΜΕ δεν ήταν εξοικειωμένα με τα βρόμικα παιχνίδια των τραπεζών».
udemand

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan