Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σωστό ή λάθος, η διακοπή της αναζήτησης εργασίας σας κατά τη διάρκεια των γιορτών;

Η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα πολλοί θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε ένα διάλειμμα και να διακόψετε για λίγο την αναζήτηση εργασίας. Αν λάβετε υπόψη σας τους ειδικούς μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας υποστηρίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνετε φέτος αν χαλαρώσετε τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. «Είναι σαν να αφήνετε αναξιοποίητο ένα από τα καλύτερα διαστήματα για αναζήτηση εργασίας μέσα στο χρόνο», λένε χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια, οι εταιρίες που έχουν ανάγκη από «ταλέντα» δεν πάνε διακοπές. Όταν έχετε βγει στο κυνήγι για δουλειά καλό είναι να μην κάνετε πίσω επηρεασμένοι από το χρόνο ή την εποχή. Μπορεί να είναι λίγο πιο πολύπλοκο να προγραμματίσετε συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρίες δεν κάνουν προσλήψεις. Όταν υπάρχει ανάγκη, ένας υποψήφιος πρέπει να είναι εκεί.

Για πολλές εταιρίες, ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι μια έντονη περίοδος, όχι μόνο γιατί κλείνουν τη χρονιά, αλλά και γιατί την ίδια στιγμή ετοιμάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα για το νέο έτος, το οποίο φέρνει νέο προϋπολογισμό για τις επιχειρήσεις και μια σειρά από νέες θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.



Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσετε το ψάξιμο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη μείωση του ανταγωνισμού. Τη στιγμή, που οι άλλοι υποψήφιοι επιβραδύνουν τους ρυθμούς τους ή διακόπτουν τη διαδικασία εύρεσης δουλειάς, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να σας προσέξουν οι δυνητικοί σας εργοδότες.

Άλλα πλεονεκτήματα που μπορείτε να αξιοποιήσετε την εορταστική περίοδο είναι:

-η διάθεση των υπεύθυνων προσλήψεων. Κατά την περίοδο των διακοπών, αλλάζει η ψυχολογία μια που οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην οικογένεια και τη διασκέδαση. Συχνά, λοιπόν, είναι πιο ανοιχτοί και δεκτικοί σε μια συνομιλία - ακόμη και αν αυτή γίνεται με άτομα που αναζητούν εργασία.

-οι δωρεάν εκδηλώσεις που γίνονται από τις επαγγελματικές ενώσεις με αφορμή τα Χριστούγεννα είναι το κατάλληλο περιβάλλον δικτύωσης για σας. Φροντίστε λοιπόν να επωφεληθείτε από τις γιορτές των ενώσεων, των επιμελητηρίων και των συλλόγων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

-οι εορταστικές ευχές και τα ευχαριστήρια που μπορείτε να στείλετε, αξιοποιώντας το πνεύμα της εποχής, μέσω ταχυδρομείου, e-mail και τηλεφώνου σε πρώην πελάτες σας, προμηθευτές, συναδέλφους και γενικότερα ανθρώπους που σας βοήθησαν ή μπορούν να σας βοηθήσουν στο επόμενο βήμα σας.

Συμπέρασμα: Όσο δελεαστικό και να ακούγετε να χαλαρώσετε και να πάρετε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναβάλετε αυτό το project για άλλη φορά. Φανείτε έξυπνοι και αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέχρι και τις τελευταίες εβδομάδες της χρονιάς, για να βρεθείτε το 2011 με μία νέα δουλειά.



kariera.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan