Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και πιλάφι

Όπως μόνο η μοναδική Tzeni DelaPorta έχει γνώση γι αυτό και το προτείνει στις φίλες τις

Άτομα: 5

ΥΛΙΚΑ

1kg γαρίδες
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 ντομάτες
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι - πάπρικα
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι Καρολίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. (Με νερό τις πλένουμε ψιλοάσχετες φίλες μου και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος τους. Μην πείτε δεν τα εξηγώ αναλυτικά …) Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε νερό με το χυμό μισού λεμονιού και τις σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται για 5 λεπτά εσείς να βάλετε το ξυπνητήρι αλλά καλού κακού έχετε το νου σας μην τις ξεχάσετε, σωθεί το νερό και τρέχουμε να βρίσκουμε μετά συνταγή για καψαλισμένες γαρίδες σε κάδο απορριμμάτων . Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Στο σημείο αυτό προσέχτε τα ντελικάτα δαχτυλάκια σας! Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Και σε αυτό το σημείο προσοχή στα δαχτυλάκια σας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε τη Φιλιππινέζα στο σωτάρισμα γιατί κάτι μου λέει θα κατακαήτε. Προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, την πάπρικα, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Σιγοβράζω σημαίνει χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες. Μπλουμ!

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 3 1/2 φλυτζάνια υγρό - το ζουμί από τις γαρίδες συμπληρωμένο με νερό - και αλάτι.Αν δυσκολευτήτε στο σημείο αυτό πάρτε τηλέφωνο την εξαδέλφη σας τη Μαθηματικό. Αν δεν έχετε ξαδέλφη Μαθηματικό πάρτε όποια ξαδέλφη των θετικών επιστημων έχετε. Αν δεν έχετε κι από τούτη, τότε τι γαρίδες θέλετε να φάτε; Μόλις λοιπόν βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε το ρύζι περιχυμένο με τη σάλτσα και τρώμε με πηρούνι…Αν τρώγεται…Αν όχι καλή καρδιά!

tzeni-tzeni

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan