Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

"To μυστικό": η σωτηρία μας ή η μεγαλύτερη κομπίνα του αιώνα;


Για "το μυστικό" είχα ακούσει πολλά, αλλά είχα διαβάσει ελάχιστα... μερικές σελίδες μόνο από το βιβλίο που είχε η αδερφή μου στο σπίτι! Ενθουσιασμένη και αυτή από το περιεχόμενό του, μαζί με άλλους γνωστούς που το είχαν διαβάσει μου είχαν δημιουργήσει την αίσθηση, την ψευδ- αίσθηση για την ακρίβεια, ότι όλα όσα "αποκάλυπτε" θα μπορούσαν να σου αλλάξουν στ' αλήθεια τη ζωή... το βιβλίο τελικώς δεν το διάβασα ποτέ (πλην των πρώτων τριών σελίδων που περισσότερο εξηγούσαν τι είναι "το μυστικό")!

Πριν δύο μέρες όμως ένας φίλος με κάλεσε και μου είπε ότι νοίκιασε ενα dvd που θα μας αποκάλυπτε πως μπορούμε να καταφέρουμε οτιδήποτε ονειρευτούμε! Όταν τον ρώτησα τον τίτλο της ταινίας, σκέφτηκα πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να μάθω και εγώ το μακραίωνο αυτό "μυστικό"!

Είναι γεγονός πως σχεδόν σε κάθε σκηνή κοιταζόμασταν και απορούσαμε αν όντως αυτά που έλεγαν τα εννοούσαν... με την γνωστή συνταγή της "επίκλησης στην αυθεντία" και διάφορους επιστήμονες- μάρτυρες του θαύματος του μυστικού που κατά το... σενάριο γνώριζαν και ο Πλάτωνας, ο Νεύτωνας, ο Μπελ, ο 'Αιν Στάιν και άλλοι επιφανείς των προηγούμενων αιώνων και χιλιετιών, να προσπαθούν να αποδείξουν πως με την δύναμη της έλξης που επικρατεί στον κόσμο μας μπορούμε ότι σκεφτούμε να το κάνουμε κτήμα μας!

Είτε πρόκειται για χρήματα, επιτυχία, υγεία... αν κάνεις μόνιμη σκέψη σου το ζητούμενο- επιθυμητό τότε όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά θα συνηγορήσουν στο να το αποκτήσεις. Η μόνιμη προτροπή είναι αυτό που επιζητάς να σκέφτεσαι καθημερινά ότι το έχεις ήδη στην κατοχή σου... πάντα σε χρόνο εναστώτα... δηλαδή "έχω ένα υπερπολυτελές σπίτι και μια ferrari και αυτή τη στιγμή την οδηγώ!" Μια συνεχής ονειροπώληση στην ουσία... ένα γενικό αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα! Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αν σκεφτόμαστε αρνητικά και οι μόνιμοι προβληματισμοί μας είναι τα χρέη κ.ο.κ. πάντα η ζωή μας θα είναι γεμάτη από χρέη και προβλήματα. Ενώ αν σκεφτόμαστε αισιόδοξα και για παράδειγμα πριν ανοίξουμε οποιοδήποτε φάκελο που λαμβάνουμε θεωρούμε ότι πρόκειται για επιταγή, κάποια στιγμή αυτό θα πραγματοποιηθεί και θα επαναλαμβάνεται πλέον.. λόγω της δύναμης της έλξης! ΕΛΕΟΣΣΣ!

Ένα ακόμα σημείο που με έβγαλε από τα ρούχα μου ήταν όταν μίλησε για το μυστικό στον κόσμο. Έθεσε το θέμα των πολέμων και προσπάθησε να μας πείσει πως αν σκεφτόμαστε τον πόλεμο και βγαίνουμε στους δρόμους και αντιδρούμε γι' αυτόν το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να τον αναπαράγουμε... αυτό με έκανε να σκεφτώ διάφορα και ακόμη περισσότερο το λόγο για τον οποίο κάτι τέτοιο διατυπώνεται, όπως επίσης και ποιος ή ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό... είναι γεγονός πως σε όλη τη διάρκειά του, το dvd αυτό προτρέπει να τα αφήσουμε όλα στην δύναμη της σκέψης, ουσιαστικά να περιμένουμε τα πάντα να μας έρθουν έτοιμα... μας βολεύει όλους νομίζω!

Υπήξαν βέβαια και σημεία που συμφώνησα σε μεγάλο βαθμό. Όπως για παράδειγμα την λίστα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας με τα πράγματα που είναι ευγνώμων... τα οποία θα τον βοηθήσουν να σκέφτεται περισσότερο θετικά και να μην επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα άσχμημα της ζωής... το να μην είμαστε αγνώμονες και να σκεφτόμαστε θετικά δεν έβλαψε κανένα και ποτέ. Αυτό είναι γεγονός!

Επίσης, αυτό που πιστεύω και εγώ ακράδαντα και το έθιξε εκτενώς ήταν το θέμα της θετικής σκέψης στην υγεία. Δεν είναι υπερβολή πως άνθρωποι καταπολέμησαν σημαντικές και "ανίατες" ασθένειες αποκλειστικά και μόνο με την δύναμη του μυαλού! Άλλωστε το μυαλό είναι η κορωνίδα του ανθρώπινου οργανισμού... ίσως να είναι αλήθεια πως αν το μυαλό συνηθίσει στην ιδέα πως είναι υγιής ο οργανισμός, η αρρώστια να εξαφανίζεται ή να παραμένει στάσιμη... υπερβολή ακούγεται ναι, αλλά βαθιά μέσα μου το πιστεύω! Και επιστημονικά κάτι τέτοιο δεν έχει αμφισβητηθεί πλήρως. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητη η ιατρική βοήθεια και πως μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με τη σκέψη.. όχι βέβαια! Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο! Αλλά η θετική σκέψη είναι πολλές φορές αυτοδίδακτος γιατρός!

"Το μυστικό" μου αποκαλύφθηκε... το παρακολούθησα πολύ κριτικά... ίσως το βιβλίο να είναι πιο πειστικό.. εμένα όμως δεν μου γέμισε το μάτι! Δείτε το, δεν θα χάσετε κάτι... πλην 90' από την ζωή σας! Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον "Το μυστικό" δεν είναι και τόσο μυστικό!

my blue world

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan