Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (25η Μαρτίου).


Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε επίσης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου,δηλαδή την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία,ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού."Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην",της είπε ο Αρχάγγελος.
Όταν όμως η Παναγία ρώτησε πώς είναι δυνατόν να τεκνοποιήσει χωρίς άνδρα,ο Αρχάγγελος της είπε ότι το 'Αγιο Πνεύμα θα έρθει σε εσένα και με τη δύναμη του Υψίστου θα συντελεστεί η ενσάρκωση του Υιού του.
Έτσι λοιπόν,η Παναγία συνέλαβε τον Υιό και λόγο του Θεού,τον Ιησού Χριστό,ο οποίος με την εκούσια θυσια και τον μαρτυρικό του "θάνατο",έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο,στον οποίο οδηγήθηκε μετά από την εκδίωξη των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο.
Το απολυτίκιο της γιορτής λέει:
"Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και τού απ΄ αιώνος μυστηρίου ή φανέρωσις ο Υιός τού Θεού Υιός τής Παρθένου γίνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται.Διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν,Χαίρε,Κεχαριτωμένη,ο Κύριος μετά σου".
Δηλαδή:
"Σήμερα είναι η κυριότερη μέρα της σωτηρίας μας και η φανέρωση του Μυστηρίου,που ήταν από πολλά χρόνια κρυμμένο:Ο Υιός του Θεού θα γίνει άνθρωπος,Υιός τής Παρθένου Μαρίας και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα φέρνει.Γι΄αυτό και εμείς μαζί με αυτόν ας πούμε ζωηρά στην Παναγία:Χαίρε,Κεχαριτωμένη,ο Κύριος είναι μαζί σου".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan