Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τουρκική πρόκληση κατά τη διάρκεια του "Ηγεμόνα"



Έφαγαν τα μούτρα τους

Μπροστά στα "μάτια" των συμμάχων


αναχαιτίσθηκαν 8 Τουρκικά αεροσκάφη


Από το DefenceNet
«Φόνος παρουσία μαρτύρων» έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα στους ουρανούς του Αιγαίου. Τουρκικά μαχητικά, υπό τα όμματα των συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίες ας σημειωθεί κρατούν την ενδεδειγμένη στάση όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται στο Αιγαίο, προχώρησαν σε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους.
Πιο συγκεκριμένα στις 14:58 τουρκικός σχηματισμός 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4) εισήλθε εντός του FIR Αθηνών νοτίως της νήσου Σάμου. Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε υπέρπτηση 2 εκ των F-4 άνωθεν της νήσου των Φούρνων σε ύψος 2.000 ποδών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά νοτίως των Φούρνων και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:21 από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου.

Είναι σαφές πως η τουρκική προβοκατόρικη συμπεριφορά έχει ως στόχο να «ρυμουλκήσει» τις συμμαχικές δυνάμεις σε ενέργειες οι οποίες θα «νομιμοποιούσαν» την τουρκική επιθετικότητα και θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία. Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι ξένες δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρακτικές και σίγουρα, ανεξαρτήτως του ποια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, γίνονται μάρτυρες για την απειλή που αντιμετωπίζει καθημερινά η χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε προκλητική ενέργεια της Άγκυρας η οποία «αισθάνεται δυσφορία» επειδή δεν φαίνεται να έχει πετύχει τον σκοπό της με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην άσκηση την οποία διοργανώνει.
Σε κάθε περίπτωση, ο «εκνευρισμός» της Τουρκίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να την οδηγήσει σε «σπασμωδικές» ενέργειες.
kostasxan

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan