Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Προσοχή σε όσους κατεβάζουν δωρεάν Antivirus..


225% αύξηση σε επικίνδυνα,
δήθεν προγράμματα "αντιμετώπισης ιών"!

Οι κατασκευαστές ψεύτικων προγραμμάτων anti-virus εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στις μηχανές αναζήτησης για να διαδώσουν το λογισμικό τους και να μολύνουν προσωπικούς υπολογιστές.
Χρησιμοποιώντας τις πιο γνωστές λέξεις αναζήτησης, οι επιτήδειοι επιδιώκουν να κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες ιστοσελίδες, με ψεύτικες προειδοποιήσεις μόλυνσης από κάποιον ιό, προτρέποντας τους να..
κατευθυνθούν σε συγκεκριμένη υπηρεσία ώστε να απαλλαγούν από το πρόβλημα. «Παραπλανούν τους χρήστες ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί, προτρέποντας τους να αγοράσουν κάποιο λογισμικό προστασίας το οποίο δεν κάνει τίποτα», εξηγεί ο Γιούβαλ Μπέν-Ιτζάκ, επικεφαλής της εταιρείας προστασίας Finjan.
Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, εντόπισε 9.287 τέτοια προγράμματα τον Δεκέμβριο του 2008, αριθμός αυξημένος κατά 225% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Μάλιστα, τα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες φτάνουν τα 10.000 δολάρια την ημέρα. «Ο λόγος που είναι τόσο επικερδής οφείλεται στην πολύ καλή εκμετάλλευση των μηχανών αναζήτησης», εξηγεί ο Μπεν-Ιτζάκ.
Όταν ένας χρήστης επιλέξει μια τέτοια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, βομβαρδίζεται από παράθυρα που τον ενημερώνουν ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κάποιον ιό. Για να απαλλαγούν από το πρόβλημα, καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό, συνήθως 50 δολάρια, προκειμένου να κατεβάσουν το σχετικό anti-virus από κάποια εταιρεία προστασίας.
Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια χρήστες είχαν καταλήξει σε κάποια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, ενώ 7-12% από αυτούς επέλεξαν να αγοράσουν το δήθεν λογισμικό anti-virus.

greece-salonika

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan