Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σωσίβιο σε οφειλέτες εισφορών!


Με εισήγηση που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τα παραπαίοντα Ασφαλιστικά Ταμεία , το υπουργείο Εργασίας αναστέλλει τις αναγκαστικές εισπράξεις εισφορών από επιχειρήσεις που οφείλουν. Με νομοθετική ρύθμιση παγώνουν και οι δικαστικές αποφάσεις

Χείρα βοηθείας στις επιχειρήσεις, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων τείνει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο προτείνει στους οργανισμούς να δώσουν περίοδο χάριτος και να μην προχωρήσουν σε αναγκαστικές εκτελέσεις είσπραξης χρεών, όπου διαπιστώνουν οφειλές, όσο μεγάλες και αν είναι...

Και όχι μόνον αυτό, αλλά με νομοθετική ρύθμιση προωθείται το "παγωμα" των ήδη ειλημμένων αποφάσεων εκτέλεσης είσπραξης χρεών από δεκάδες εταιρίες.

Αν και δεν θεωρείται δεδομένη η αποδοχή της πρότασης από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θεωρείται ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους η είσπραξη των εκατομμυρίων ευρώ που οφείλουν επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, ωστόσο η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, έρχεται σε μία περίοδο όπου η κρίση συντείνει στη λήψη μίας τέτοιας απόφασης.

Έτσι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις διοικήσεις των ταμείων και τους προέδρους των Οργανισμών συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λάβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το παραθυράκι βρέθηκε: Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έκδοση εγκυκλίων από τους Διοικητές των Ταμείων με την οποία να επισημαίνεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν ευχέρεια της διοίκησης και όχι υποχρεωτική ενέργεια της.

Από την άλλη προβλέφθηκε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν ακόμη και σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης.

Επίσης αποφασίστηκε αν παραστεί ανάγκη, η νομοθετική ρύθμιση της αναστολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα λήξει η προθεσμία υπαγωγής των οφειλετών στις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, δόθηκε η εντολή, οι Νομικοί Σύμβουλοι του κράτους να παρεμβαίνουν κατ΄ εκτίμηση σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τη διάσωση επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.


www.news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan