Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ INTERNET ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ!


Η τελευταία συμφωνία της GOOGLE και της VERIZON έχει ξεσηκώσει θύελα διαμαρτυριών και συζητήσεων για το μέλλον του παγκοσμίου ιστού, που από ότι φαίνεται θα πάψει να υφίσταται όπως τον γνωρίζουμε.

Διεθνείς αναλυτές λένε ότι θα υπάρχει το δίκτυο με το μεγάλο bandwidth για όσους έχουν να πληρώσουν και από αυτό θα προσφέρονται υπηρεσίες προς τρίτους έναντι αμοιβής. Ξεχάστε τα τζάμπα μηνύματα και βίντεο κτλ κτλ κτλ...

Όποιος θα έχει δική του ιστοσελίδα, κυρίως ενημερωτική, θα υπόκειται στους νόμους των ΜΜΕ. Ξεχάστε τα blogs και τις πιπεράτες ειδήσεις και την "σάτυρα". Κανείς δεν θα μπορεί να κάνει δωρεάν μία ανώνυμη σελίδα και να γράφει σε αυτήν ότι θέλει, ή να αναρτά όποιο βίντεο θέλει. Η ανωνυμία θα τελειώσει και οι επικυρίαρχοι του διαδικτύου θα κλείνουν ακόμη και τις πληρωμένες πανάκριβα ιστοσελίδες όποτε αυτοί κρίνουν.

Ο άλλος κλάδος του παγκοσμίου ιστού θα είναι για τον πολύ κόσμο, που θα μπορεί απλά να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που θα του παρέχονται, αλλά όχι δωρεάν. Γενικά το διαδίκτυο θα γίνει σαν την καλωδιακή τηλεόραση, με απόλυτο έλεγχο του υλικού που θα παρουσιάζεται μέσα του.

Οψόμεθα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan