Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Νερό με αρσενικό και νιτρικά!!!


Στοιχεία σοκ για το νερό που έπιναν χιλιάδες άνθρωποι στο νομό Λάρισας, έφεραν στο φως μετρήσεις της Νομαρχίας. Αρσενικό και νιτρικά από τα λιπάσματα δηλητηρίαζαν το νερό και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων

Νερό δηλητήριο με αρσενικό και νιτρικά από τα λιπάσματα, πίνουν τα Φάρσαλα και εννέα χωριά στην περιοχή της Λάρισας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων ύδατος που έκανε στην περιοχή η Νομαρχία.

Νερό με νιτρικά βρέθηκε στο νερό των χωριών Συκάμινο και Ολυμπιάδα, στη γεώτρηση Φασούλα από όπου υδρεύονται τα Φάρσαλα, στα χωριά Αμούρι και στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι του δήμου Ποταμιάς. Εκεί, σύμφωνα με τις χημικές μετρήσεις, τα επίπεδα νιτρικών ήταν στα ανώτερα επιτρεπτά όρια...


Αρσενικό, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια βρέθηκε στα χωριά Σκήτη και Πύργος του Πολυδενδρίου και στον Αγιόκαμπο Μελιβοίας, ενώ στα χωριά Σωτηρίτσα και Βελίκας οι τιμές του αρσενικού ήταν στα ανώτερα επιτρεπτά όρια.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τη Νομαρχία Λάρισσας στο πρώτο επτάμηνο του 2010 και ήδη οι κάτοικοι των χωριών όπου εντοπίστηκε το μολυσμένο και επικίνδυνο νερό, ειδοποιήθηκαν να μην το χρησιμοποιούν, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια λύση στην υδροδότησή τους και οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό.

Το πρόβλημα πάντως είναι, ότι μέχρι πρόσφατα το νερό που έχει μολυνθεί από αρσενικό και νιτρικά χρησιμοποιούνταν κανονικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων και χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόβλεψη για την ενημέρωσή τους για τη χρήση λιπασμάτων που πέρασαν στο υπέδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα.


www.news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan