Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Για όσους μπορέσουν : Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου, οργανώνουν την 2η Γιορτή Μανιταριού Τρούφας με τίτλο «"υλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο".



--

27 Αυγούστου
Θα γίνουν ομιλίες για την καλλιέργεια , συλλογή και εμπορία της τρούφας, από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή ερευνητή ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης και άλλους ομιλητές.
Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα.

28 Αυγούστου
Θα γίνει προετοιμασία και παρασκευή μανιταριών τρούφα, από σεφ της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, της Slow Food, των ΙΕΚ ΑΚΜΗ και από τον σεφ κ. Παν. Ιωαννίδη του Μανιταροεστιατορίου Αμανίτη στον Δασόκηπο.
Θα μαγειρευτούν και θα παρουσιαστούν ενώπιον του κόσμου, φαγητά με τρούφα, τα οποία θα δοθούν για γευσιγνωσία στους παρευρισκόμενους. Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα, οριεντάλ χοροί και πολλές εκπλήξεις. Και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης μανιταριών τρούφας και άλλων μανιταριών.
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούργιο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο "Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας".
Στην ίδια εκδήλωση, θα γίνει γευσιγνωσία κρασιού που θα προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Πατιστής και Νικόλαος Ρακής.
Μιας και οι διακοπές μου είναι εδώ κοντά, εγώ θα τους τιμήσω.

ΠΟΥ

  • Κεντρική πλατεία Αργαλαστής, Πήλιο
exypno

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan