Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

5 εταιρίες με απίστευτα προνόμια για τους υπαλλήλους τους



Έχεις φανταστεί ποτέ να σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι και να πετάς απ’ τη χαρά σου που θα πας για δουλειά; Το παν είναι το κίνητρο και οι παρακάτω εταιρίες σου δίνουν το καλύτερο.
Βρήκες μια καλή δουλειά, με ικανοποιητικό μισθό, δεν είσαι στο δημόσιο οπότε παίρνεις και τα επιδοματάκια σου και πετάς απ’ τη χαρά σου. Κι όμως οι εργαζόμενοι στις παρακάτω εταιρίες έχουν πολλούς περισσότερους λόγους για να χαίρονται.Λοιπόν ξεκινάμε...



Google, Inc.

Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενδιάμεσα σνακ, καφέδες κτλ είναι όλα τσάμπα, και μάλιστα έχεις και δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε 16 gourmet καφετέριες. Όχι ότι κι ότι.
Επίσης αν το σκυλί σου νιώθει μοναξιά και φοβάσαι μην πάθει κατάθλιψη σαν του Κωστέτσου, μπορείς να το πάρεις μαζί σου. Κι αν τελικά το ψυχολογικό πιάσει εσένα κι όχι το σκυλί, μπορείς να πας στον ειδικό χώρο για μασάζ να χαλαρώσεις. Ή αν θες πήγαινε σ’ ένα από τα 4 γυμναστήρια που έχει, στον γιατρό ή να πας να βάλεις την μπουγάδα σου στο πλυσταριό. Γιατί το να γυρνάς σπίτι στις 9 και να περιμένεις μέχρι τις 11 το πλυντήριο για να τ’ απλώσεις, είναι εκνευριστικό.
Παραλίγο να το ξεχάσω. Αν είσαι φρέσκος μπαμπάς ή μαμά, μπορείς τους 3 πρώτους μήνες να παίρνεις έτοιμο φαγητό από την εταιρία για το σπίτι. Τέρμα λοιπόν το ταπεράκι απ’ την μαμά.


S।C। Johnson

Αν δουλεύεις σ’ αυτήν την εταιρία δεν χρειάζεται να
ανησυχείς αν δεν έχεις χρόνο για τις δουλειές σου. Η εταιρία προσφέρει στους υπαλλήλους της μια υπηρεσία που αναλαμβάνει διάφορες εξωτερικές δουλειές.
Μπορούν να πάνε τα γράμματα σου στο ταχυδρομείο, να στείλουν λουλούδια στο γκομενάκι που γνώρισες χτες βράδυ, να πάνε super market, να πάρουν τα ρούχα σου απ’ το καθαριστήριο, να επιστρέψουν τα βιβλία που πήρες απ’ την βιβλιοθήκη, να ανανεώσουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου ή να στο πάνε για service, ακόμα και να περιμένουν στην ουρά για εισιτήρια μιας συναυλίας. Θες κι άλλα;
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ εσύ είσαι στη δουλειά σου για να γυρνάς σπίτι ξέγνοιαστος. Και τα προνόμια δεν σταματούν στην συνταξιοδότηση. Οι συνταξιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν μια ισόβια κάρτα μέλους για το γυμναστήριο και το κέντρο υγείας της εταιρίας. Και να σημειωθεί ότι σε αντίθεση μ’ εμάς αυτοί προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη.



MillerCoors, LLC.

Αυτή η εταιρία έχει ένα μόνο προνόμιο για τους υπαλλήλους της. Και ίσως το καλύτερο. Είσαι με τους κολλητούς απ’ τη δουλειά, σχολάτε και λέτε «Δεν πάμε για καμία μπύρα;» Είμαι σίγουρη ότι σκηνικό κάτι σου λέει.
Ε, λοιπόν αυτή η μπύρα αλλά και όλες οι επόμενες είναι κερασμένες απ’ το αφεντικό. Το 2004 η εταιρία άνοιξε μια μπυραρία για να τα πίνουν οι εργαζόμενοι μετά τη δουλειά. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 7 ποικιλίες βαρελίσιας μπύρας και σε 13 σε μπουκάλι.
Το καλύτερο βέβαια είναι ότι στα καινούρια κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Σικάγο, η μπυραρία είναι στο roof garden για να πίνεις την μπυρίτσα σου με θέα το ποτάμι. Κάτι μου λέει ότι σε 2 χρονάκια θα έχουν δικό τους group therapy(εννοείτε δωρεάν) στους Α.Α.



Genentech, Inc.


Το 2006 ανακηρύχτηκε η καλύτερη εταιρία για να δουλεύει κανείς. Αν έχεις παιδί ή σκυλί σου παρέχουν δωρεάν φροντίδα σε κέντρο μέσα στην εταιρία. Επίσης δεν έχεις δικαιολογία να πας με χάλια κουστούμι αφού το καθαριστήριο είναι μέσα στην εταιρία κι αυτό. Όπως και το κομμωτήριο αλλά και ο οδοντίατρος. Όποτε βρες άλλη δικαιολογία απ’ τον πονόδοντο για να μην πας στη δουλειά.
Όλοι οι καφέδες σου είναι κερασμένοι, καθώς και το φαγητό σου. Απλά αν θες σούσι πρέπει να ενημερώσεις για να στο έχουν έτοιμο. Μην φας το χθεσινό.
Κι επειδή ανησυχούν μην «καείς» απ’ την πολύ δουλειά, πέρα από την άδεια που δικαιούσαι κάθε χρόνο, σου δίνουν έξτρα 6 βδομάδες κάθε περίπου 7 χρόνια. Δεν ανέφερα φυσικά ότι η άδεια είναι πληρωμένη. Κατάλαβες τώρα γιατί πήρε το βραβείο;


Chesapeake Energy

Είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία φυσικού αερίου στην Αμερική. Γι’ αυτό και δίνει αρκετά προνόμια αν αποφασίσεις να δουλέψεις εκεί.
Αρχικά μπορείς να κάνεις δωρεάν μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης και αν πάρεις τη βεβαίωση που χρειάζεται σε πάνε και δωρεάν ταξιδάκι στο Μεξικό για να εξασκηθείς. Τώρα αν δεν είσαι φαν της θάλασσας, μπορείς να βγεις στον κήπο(τώρα ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, κήπο δεν το λες!) οπού μπορείς να συμμετέχεις σε μια σειρά δραστηριοτήτων, από επιδείξεις μαγειρικών ικανοτήτων μέχρι μαθήματα γιόγκα και τάι-τσι.
Τι άλλο θες; Και θα μάθεις να μαγειρεύεις, και να κάνεις καταδύσεις και να διαλογίζεσαι.


Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan