Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτά που μας σκοτώνουν


Κρούσματα ακόμη και ολικής έλλειψης βιταμίνης D, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, προκαλεί η μακροχρόνια χρήση αντηλιακών στους ενήλικες και βιντεοπαιγνιδιών στα παιδιά, που τα κλείνουν μέσα σε διαμερίσματα και τα στερούν από την πηγή της βιταμίνης. Τον ήλιο

Η βιταμίνη D είναι βασική για υγιή δόντια και κόκκαλα.

Κι όμως, οι γιατροί στην Ευρώπη βιώνουν νέα πραγματικότητα η οποία λέει πως μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών τα οποία έχουν έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Μάλιστα ένα βρέφος στην Αγλλία πάσχει από βλάβη στον εγκέφαλο εξαιτίας της έλλειψης αυτής...

Ακόμα πιο πρωτοφανείς είναι οι αιτίες οι οποίες οδηγούν στην έλλειψη αυτή.

Σύμφωνα με έρευνες στη Βρετανία οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε εγκυρότατο ιατρικό περιοδικό, ο ένας λόγος είναι η απώλεια του ήλιου. Πιο απλά, ο ήλιος ως ζωοδότης, είναι η κύρια πηγή για τη δημιουργία της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συνεχής ζωή εντός των διαμερισμάτων, η απώλεια της επαφής με τη φύση και πιο συγκεκριμένα της έκθεσης στον ήλιο σε συνδυσμό με την χρήση των αντιηλιακών βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό στον τομέα αυτόν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σε κάποια συγκροτήματα κατοικιών στο Λονδίνο παρατηρήθηκε η πλήρης έλλειψη της βιταμίνης D.

Ο δεύτερος λόγος είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, άκρως λογικό όταν υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν εκτίθονται στον ήλιο, βγαίνουν σπάνια και η σχεδόν αποκλειστική τους διασκέδαση είναι τα παιχνίδια στον υπολογιστή και η χρήση ευρύτερα του κομπιούτερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε 17 μωρά τα οποία εξετάστηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου όλα έπασχαν από έλλειψη της βιταμίνης D και είχαν πρόβλημα στο περπάτημα, πρόβλημα το οποίο είχε να διαγνωσθεί από την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια.


www.news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan