Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ


Για να βρει η Ελλάδα λεφτά, που δεν είναι δανεικά και που δεν θα προέρχονται από το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού κράτους, πρέπει να τα πάρει από φόρους.

Για να ειπράξει το κράτος φόρους πρέπει:

1. Να υπάρχουν φορολογητέα κέρδη,

2. Να υπάρχουν δηλωμένα στην εφορία κερδη.

Οι φόροι, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δεν έπεσαν και θα είναι 20%, από το 2011, για τα μη διανεμόμενα και επιπλέον 25% για τα κέρδη αυτά, όταν τα πάρουν οι επιχειρηματίες και τα δηλώσουν στις προσωπικές τους δηλώσεις. Σύνολο 45%...

Εκείνο που δεν διευκρίνησε ο πρωθυπουργός είναι αν τα κέρδη που δεν θα μένουν στο ταμείο της εταιρείας θα φορολογούνται τη στιγμή της διανομής με 45%, ή αν θα πρέπει να δηλωθούν στις ατομικές φορολογικές δηλώσεις για το επιπλέον 25%.

Επίσης άφησε να ενοηθεί ότι θα γίνει μία ακόμη περαίωση, δηλαδή μία γενική και μηχανιστική φορολόγηση για όσες χρονιές δεν ελέγχηκαν, όπου οι μεν φοροφυγάδες που δεν δήλωναν τίποτε δεν θα δώσουν σχεδόν τίποτε, ενώ τα κορόϊδα που τα δήλωναν όλα θα ξαναπληρώσουν διπλούς φόρους, όπως πλήρωναν και έκτακτες εισφορές επί των δηλωμένων κερδών.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι έχοντες τον οικονομικό έλεγχο της χώρας δεν καταλαβαν ποιό είναι το αίτιο της φοροδιαφυγής. Το μόνο που κατάλαβαν είναι ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι δυνατόν να συλληφθεί.

Για το λόγο αυτό θα πω ακόμη μια φορά το αίτιο, μπας και το καταλάβει κανείς.

ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Οι φόροι δεν μειώθηκαν. Οι εταιρείες, οι υγιείς εταιρίες, οι καλές εταιρίες, που δεν κλέβουν, γιατί αν έκλεβαν δεν θα μιλούσαν, θα φύγουν μαζικά από την Ελλάδα στους επόμενους έξη μήνες.

Όσοι μείνουν, ας ψάξουν λεφτά απ΄ το ταμείο ανεργείας.

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan