Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γιωργάκη κάνε οικονομία....

Καθόμουν και σκεφτόμουν χτες τρόπους εξομάλυνσης της κρίσης μέσω μεγαλύτερης εξοικονόμησης χρημάτων από την κυβέρνηση. Όπως γνωρίζετε υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της χώρας (με πρώτο και καλύτερο τον φυσικό πλούτο με τα πετρέλαια και δεν ξέρω και εγώ πόσες άλλες ύλες υπάρχουν στο έδαφος της χώρας μας) αλλά τους οποίους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι στιγμής(μαζί με τα ΜΜΕ φυσικά) αγνόησαν θέτοντας στους στο περιθώριο και στην αφάνεια για λόγους «ανωτέρας βίας»(θα τους εξηγήσουμε άλλη φορά). Με τις υπάρχουσες συνθήκες λοιπόν κέρδη μηδέν. Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες οικονομίες.

Μου ΄ρθε λοιπόν στο μυαλό πως ο ΓΑΠ (όπως τον χαρακτηρίζει κατά κόρον ο Εναλλακτικός και όχι μόνο) έχει ως «συμβούλατορες» μια ομάδα συνεργατών από το εξωτερικό τους οποίους μόνο φτηνά δεν τους πληρώνουμε. Ο μικρότερος μισθός ημερησίως για έναν από αυτούς ανέρχεται στα 200 ευρώ ενώ ο μεγαλύτερος στα 6000(!) ευρώ. Βάζοντας τα κάτω λοιπόν, χωρίς να το παίζω οικονομολόγος εξάλλου μια πρόχειρη σκέψη έκανα, με μέσους όρους και έστω ότι ο αριθμός των συνεργατών αυτών ανέρχονται στα 50 άτομα(το λιγότερο κιόλας) το κόστος ανέρχεται περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Κι εγώ κάνω τώρα και μια άλλη σκέψη. Εφόσον πλεoν μας «κυβερνά» το ΔΝΤ και όλες οι εντολές και οι συμβουλές έρχονται διαμέσου των εκπροσώπων αυτού ποιος ο λόγος να πληρώνουμε 50 εκατομμύρια για μια όμαδα ανθρώπων που μας είναι εντελώς περιττοί.

Με Σεβασμό…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan