Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παίζει …μεγάλη μπάλα ο Τζίγκερ


«Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη» να εκχωρήσει στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στο Νικόλα Πατέρα το 25% των μετοχών τους στον Παναθηναϊκό ψάχνουν από το πρωί να βρουν όλα τα λαγωνικά της δημοσιογραφικής πιάτσας.


Η εκδοχή που διαδίδεται από ανθρώπους που είναι κοντά στον Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ότι οι Βαρδινογιάννηδες αγανάκτησαν από την στάση μιας μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού οι οποίοι στο φιλικό παιχνίδι των «πρασίνων» με τη Τζένοα έφτασαν στο σημείο να υβρίζουν μέλη της οικογένειας . Κι επειδή –προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι- ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο Τζίγκερ βρίσκεται στο στόχαστρο δεν επιθυμούν να διαιωνίζεται μια κατάσταση εις βάρος του με απρόβλεπτες συνέπειες και γι αυτό το λόγο και προχώρησε στο άνοιγμα προς την αντίπαλη πλευρά.
Είναι μια λογική εξήγηση...


Θα θυμίσω όμως ότι στις αρχές του καλοκαιριού,ο Γιάννης Βαρδινογιάννης καλούσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο να κάνει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ και τον χαρακτήριζε «ρίψασπι» προσθέτοντας ότι «βγαίνει από τον Παναθηναϊκό, όπως μπήκε ακολουθώντας την προσφιλή γι αυτόν τακτική των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων».


Αυτή η δήλωση έγινε στις 2 Ιουνίου. Τι να μεσολάβησε από τότε εως τις 6 Σεπτεμβρίου και ο Τζίγκερ έφτασε στην απόφαση να στείλει επιστολή στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στον Νικολα Πατέρα (για την οποία προηγουμένως είχε ενημερώσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο) με την οποία τους ανακοινώνει ότι τους δωρίζει το 25% των μετοχών του και την χρήση της Παιανίας για μια διετία;

Μια εξήγηση μπορεί να είναι ότι οι Βαρδινογιάννηδες κουράστηκαν να ακούνε ύβρεις και δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν με τον κόσμο απέναντί τους.
Ναι, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση η επιχειρηματική λογική λέει ότι δεν…δωρίζεις ένα τόσο μεγάλο κομμάτι των μετοχών σου στους πολέμιούς σου που σε οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση, αλλά τουλάχιστον το πουλάς. Ειδικά, όταν έχεις μπροστά σου πρόθυμους αγοραστές όπως δηλώνουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας.


Γιατί ο Βαρδινογιάννης δεν το πουλάει, αλλά το δωρίζει; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση.Η απάντηση είναι ότι δωρίζει το 25% κοντά στα 30 εκατ.ευρώ για να μην μετέχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και κατ΄επέκταση στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ.
Aρα εμμέσως πουλάει…
Το σίγουρο αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι ότι το άνοιγμα της ΠΑΕ μπορεί να φτάσει την επόμενη διετία τα 100 εκατ.ευρώ.Χωρίς έσοδα από το γήπεδο (ο Βοτανικός δεν προχώρησε και δεν πρόκειται να προχωρήσει) και με δεδομένη την οικονομική ύφεση στη χώρα η ομάδα δεν μπορεί να έρθει στα ίσια της αν κάποιος δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Θα συμφωνήσουμε –φαντάζομαι- ότι ο Βαρδινογιάννης (και ο οποιοσδήποτε στη θέση του) δεν θα έβαζε 100 εκατ.ευρώ στον Παναθηναϊκό για να του σηκώνουν πανό με συνθήματα «πούλα Τζίγκερ» και να τον βρίζει η εξέδρα.
Και δεν ξέρω επίσης αν ο Βγενόπουλος με τον Πατέρα μπορούν να βάζουν από 50 εκατ.ευρώ . Διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα οδηγηθεί σε καθεστώς ειδικής ρύθμισης όπως έγινε παλιότερα με άλλες ΠΑΕ.

Με την κίνησή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πέτυχε δύο στόχους.
Πρώτον, αιφνιδίασε απόλυτα τους αντιπάλους του. Είναι ενδεικτική η σπασμωδική αντίδραση του Ανδρέα Βγενόπουλου και η ομολογία του περί αιφνιδιασμού.
Δεύτερον, μεταφέρει την πίεση των οπαδών και του συνθήματος «πούλα Τζίγκερ» στο αντίπαλο στρατόπεδο που όχι μόνο δεν καλείται να αγοράσει, αλλά να αποδεχθεί την …δωρεά.
Αν δεν το κάνει τότε ολόκληρη η επιχειρηματολογία εις βάρος του Γιάννη Βαρδινογιάννη θα έχει καταρρεύσει.


www.theplayer.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan