Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η INTEL ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ CHIP ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Γη 2020! Ο κόσμος έχει αλλάξει… έχει γίνει ηλεκτρονικός… και στο μυαλό μας είναι εμφυτευμένο ένα chip απο το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε όλα τα gadgets μέσω των εγκεφαλικών μας κυμάτων. Τρομάξατε; Λογικό… αλλά μην το πείτε στους ερευνητές της Intel που το σχεδιάζουν!
Η Intel μέσω των επιστημόνων της προβλέπει ότι οι άνθρωποι θα προσαρμοστούν πλήρως στην ιδέα αυτή, αφού θα νιώθουν ελεύθεροι με το chip και δεν θα χρειάζονται πληκτρολόγια, ποντίκια, τηλεχειριστήρια και όλα τα συναφή ηλεκτρονικά για να κάνουν τη δουλειά τους....
Η πρόβλεψη συνεχίζεται, αφού πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα απαξιώσουν τα iPhones και τα Αndroid phones, γιατί θα κουραστούν να τα πατάνε. Βέβαια πόσο εύκολο είναι να συγχρονίσουν τις εκατομμύρια σκέψεις που γίνονται σε έναν εγκέφαλο με το τσιπάκι δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Άλλωστε αν μπορούσαμε θα το πραγματοποιούσαμε εμείς.

Η Toyota πρόσφατα είχε δοκιμάσει κάτι ανάλογο με την αναπηρική καρέκλα που ελέγχεται από τα εγκεφαλικά κύματα, ενώ ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατασκεύασαν έναν ασύρματο εγκεφαλικό μεταδότη, που επιτρέπει στους πιθήκους να ελέγχουν ρομποτικά χέρια.

Αν με ρωτούσατε πραγματικά θα έλεγα ότι με φοβίζει η ιδέα της απλότητας των πραγμάτων και της μη προσπάθειας για να μάθουμε κάτι πως γίνεται.

Αν πετύχει το πείραμα της Intel πάντως πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν εικονικό κόσμο που θα ελέγχεται αποκλειστικά απο τα εγκεφαλικά μας κύματα… Αν μη τι άλλο, λίγο τρομακτικό…

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan