Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»


…έλεγε πριν 36 χρόνια ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο, στην ταινία «Λόλα». Έτσι και στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν μπορεί να είναι τόσο απλά , όπως ίσως θέλουν να τα παρουσιάσουν κάποιοι, μετά την ξαφνική «δωρεά» της οικογένειας Βαρδινογιάννη του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε Βγενόπουλο, Πατέρα και λοιπούς μετόχους του Παναθηναϊκού.



Και επειδή η απόφαση αυτή περί δωρεάς είναι δεδομένο ότι ουσιαστικά είναι απόφαση Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, κάτι πολύ πιο βαθύ πρέπει να συμβαίνει, για να μπουν στην διαδικασία τέτοιας απόφασης στην οικογένεια, μόνο και μόνο από κάποιες αποδοκιμασίες του φίλαθλου κόσμου του Παναθηναϊκού ή κάποιων οργανωμένων οπαδών, σε ένα φιλικό ματς με την Τζένοα, ή σε κάποιο επίσημο παιχνίδι...



Σίγουρα οι αποδοκιμασίες προς το σύνολο της οικογένειας είναι ένα θέμα, αλλά προσωπική μου γνώμη, που διαμορφώθηκε μετά και από κάποια τηλέφωνα για το ρεπορτάζ είναι ότι για να φτάσουμε στην πρωινή επιστολή προς Βγενόπουλο-Πατέρα, προηγήθηκαν κάποια θέματα, που ίσως τελικά αποδειχτούν και εμπόδιο για την τελική-ιστορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές!



Το ένα λοιπόν μπορεί και να είναι εξωποδοσφαιρικό και να έχει να κάνει με κάποιες από τις επιχειρηματικές προοπτικές της οικογένειας Βαρδινογιάννη (βλ. τράπεζες και ενδεχόμενες συγχωνεύσεις) και το άλλο είναι σίγουρα το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που έχει η ΠΑΕ, από πέρυσι και παρά το γεγονός ότι η ομάδα φέτος μετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ολοένα και θα μεγαλώνει μέσα στην επόμενη διετία!

Η οικογένεια λοιπόν βλέποντας όλα αυτά, ειδικότερα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς και από την στιγμή που υπάρχει πάντα «αναμμένη η φλόγα» σε Πατέρα και Βγενόπουλο για πάρουν την πλειοψηφία και να διοικήσουν, έκανε την κίνηση «ματ» με αποτέλεσμα πλέον η άλλη… πλευρά να μην μπορεί ουσιαστικά πλέον να αρνηθεί, από την στιγμή που ούτως ή αλλιώς γνώριζε και γνωρίζει την κατάσταση.


Φυσικά κατά την διάρκεια των συζητήσεων που θα αρχίσουν την Τετάρτη μπορούν να προκύψουν και διάφορα άλλα προβλήματα, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά και η συμφωνία να μην προχωρήσει, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Βαρδινογιάννηδες θα βγουν κερδισμένοι είτε έτσι, είτε αλλιώς!

Επίσης κάτι που θα πρέπει να ψαχτεί σε βάθος είναι και το αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη γνωρίζει κάτι περισσότερο σε σχέση και με το γήπεδο στον Βοτανικό.
Γιατί δεν μπορεί αν υποθέσουμε ότι το γηπεδικό θα προχωρήσει άμεσα να χαρίζουν το 25% της ΠΑΕ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το γήπεδο έστω και μακροπρόθεσμα θα φέρει χρήματα στους μετόχους του «πρότζεκτ».

Εκτός και αν όλοι τους γνωρίζουν κάτι που εμείς θα το μάθουμε πολύ αργότερα…

Για να δούμε λοιπόν αν ο Παναθηναϊκός και το ποδόσφαιρο είναι ένα είδος πίεσης για κάποιους και για θέματα που τελικά δεν έχουν και τόσο πολύ σχέση άμεσα με το ποδόσφαιρο.

« Κυριακή κοντή γιορτή» που λέει και η παροιμία…


www.theplayer.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan