Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα συνδέει το κόκκινο κρέας με μορφές καρκίνου

Άσχημα νέα για τους λάτρεις του κρέατος. Νέα έρευνα δείχνει μεγαλύτερα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου για όσους τρώνε πολύ κόκκινο κρέας και μάλιστα το χειρότερο θεωρείται το πολύ επεξεργασμένο.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 500.000 αμερικανών μεσηλίκων, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί μία δεκαετία. Αυτό που βρήκαν ήταν ότι υπήρχε σχέση μεταξύ της εκδήλωσης καρκίνου του οισοφάγου ή του στομάχου με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή σκευάσματα που φτιάχνονται από επεξεργασμένο κόκκινο κρέας.

Μάλιστα εκείνοι που βρίσκονταν στο πρώτο 20% των κρεατοφάγων βρέθηκε ότι είχαν κατά 79% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τα συγκεκριμένα είδη καρκίνου.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κατανάλωναν ετεροκυκλικές αμίνες είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εκδήλωσης καρκίνου του οισοφάγου. Οι ουσίες αυτές αναπτύσσονται στο κρέας όταν αυτό μαγειρεύεται σε μεγάλες θερμοκρασίες.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν σημαίνει πως όποιος καταναλώνει κόκκινο κρέας θα πάθει καρκίνο, ωστόσο επισημαίνουν ότι βρέθηκε να υπάρχει μία σχέση η οποία αξιολογείται.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan