Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Αλέφαντος στο katimagiko

«Καλπασμός σαν τον Ρονάλντο της Ρεάλ»!

Καταρχήν, θέλω να απαντήσω σε κάποια σχόλια που έγιναν στην προηγούμενη στήλη. Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τη μεγάλη πλειοψηφία που μιλάει καλά για εμένα. Σε ό,τι αφορά κάποια επιθετικά σχόλια, έχω να πω τα εξής: Εδώ μιλάμε για μπάλα.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην άποψη, εγώ λέω αυτά που πιστεύω. Όχι αυτό που πιστεύουν άλλοι, αλλά αυτό που πιστεύω εγώ. Λογοκρισία σε εμένα δεν έχει γίνει ποτέ. Δεν το δέχομαι. Αν κάποιοι ενοχλούνται, ας μην διαβάζουν...


• Υπάρχει και μία αδικία. Εγώ είμαι εδώ με το όνομά μου και το επίθετό μου. Αυτοί που έστειλαν επιθετικά σχόλια είναι με ψευδώνυμο. Μπορεί να είναι ακόμα και δημοσιογράφοι που με εχθρεύονται. Ο καθένας μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα ανώνυμο σχόλιο. Αυτό όμως δεν είναι αντρίκειο.

• Και επειδή κάποιος είπε ότι είμαι μόνο στη θεωρία, μάλλον πιτσιρικάς θα είναι ή βαλτός. Ποια θεωρία; Εγώ πάντα στη ζωή μου ήμουν στην πράξη. Στο εξωτερικό πήγαινα και ξόδευα χρήμα- χρόνο- κόπο για να βλέπω τους μεγάλους προπονητές στην ΠΡΑΞΗ. Και μια ζωή ανέλαβα όλες τις ομάδες στην Α’ Εθνική εκτός από Παναθηναϊκό και Άρη. Έχω ανεβάσει ομάδες κατηγορία και έχω σώσει ομάδες από υποβιβασμό. Στην ΠΡΑΞΗ. Μέχρι και στην Κύπρο πήγα και πήρα με το ΑΠΟΕΛ το Κύπελλο, στην πράξη. Και δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να τον φώναξε ο Ολυμπιακός 3 φορές. Κάτι θα άξιζα για να γίνει αυτό. Σε δύσκολες στιγμές. Μου λένε ότι το πήρε ο Παναθηναϊκός. Ναι, αλλά πότε με φώναξε εμένα ο Ολυμπιακός; Όταν ήταν πίσω στη βαθμολογία και δεν τολμούσε να πάει άλλος. Και θα την έκανα την ανατροπή, μόνο νίκες είχαμε και μια ισοπαλία στη Λεωφόρο που όλη η Ελλάδα είπε ότι ήταν έγκλημα από τον Δούρο και ότι αξίζαμε να κερδίσουμε.

• Τώρα έπαιξε ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο. Θα θυμίσω στους βαλτούς ότι τον Πανιώνιο τον είχα αναλάβει στο μπαράζ, με είχε φωνάξει ο Σκρέκης για να σώσω τον Πανιώνιο και πήγα στο μπαράζ και κέρδισα τα Γιάννενα 2-0 στο γήπεδο της Λάρισας. Είχε πάει σε μπαράζ και την προηγούμενη σεζόν ο Πανιώνιος. Ενώ λοιπόν ήταν μια ομάδα που πάλευε 2 χρόνια για να σωθεί και στο τσακ τη γλίτωνε, την έσωσα στο μπαράζ και την επόμενη σεζόν την είχα 4η στο πρωτάθλημα! Την ομάδα που ήταν 2 χρόνια στον τάφο, την έσωσα και την επόμενη σεζόν την είχα 4η, πηγαίναμε για Ευρώπη! Ήμασταν αήττητοι, δεν είχα χάσει ούτε από Ολυμπιακό, ούτε από Παναθηναϊκό, ούτε από ΑΕΚ, έχασα την 13η αγωνιστική στην Πάτρα με γκολ του μεγάλου Δαβουρλή, στις 13 Δεκεμβρίου στο 13ο λεπτό! Και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος ήρθα σε ρήξη με τη διοίκηση και έφυγα, αφού δεν πλήρωναν τα πριμ των παικτών. Τι να μου πουν εμένα για πράξη.

• Αυτόν τον Πανιώνιο που είδατε χθες, τον είχα κάνει ομαδάρα, με Μαυρίκη, Μπαρζόφ, Λίμα, Εμβολιάδη, Αποσπόρη, Καραμίχαλο. Τα 2 προηγούμενα χρόνια σωνόταν στο μπαράζ. Εγώ πήγαινα να τον βγάλω στην Ευρώπη. Για να μην πιάσω άλλες ομάδες, λέω μόνο για τον Πανιώνιο με τον οποίο παίξαμε χθες.

• Πάμε τώρα στο ματς. Ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο δεν ήταν ο γνωστός εκρηκτικός Ολυμπιακός που είχαμε συνηθίσει, ούτε πρέσαρε τρελά, ήταν υποτονικός. Δεν είχε καλή εικόνα. Αυτό πάντως τον διατήρησε να έχει δυνάμεις στο β’ ημίχρονο. Έλειπε πάντως η ραχοκοκαλιά του Ολυμπιακού που είναι ο Ιμπαγάσα και ο Ντουντού. Άλλον Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός δεν έχει. Με τις κάθετες και διαγώνιες πάσες, με την τεχνική και το μυαλό του Αργεντινού.

• Ο Ουρτάδο από το πρώτο ματς που τον είχα δει, δεν μου άρεσε. Σύμφωνοι, έρχεται από τραυματισμό, αλλά ο αργός παίκτης δεν γίνεται γρήγορος. Να το ξαναδούμε βέβαια το παιδί, μήπως δείξει κάτι καλύτερο, μήπως συνέρθει, αλλά γρήγορος δεν θα γίνει. Είναι βαρύς. Και φοβάμαι μην βρούμε δεύτερο Φουστέρ, δηλαδή δεύτερο παιδί του προπονητή που δεν θα βγαίνει με τίποτα από την 11άδα… Δεν είναι ο κόφτης αυτός που ήθελα στον Ολυμπιακό. Για Ολυμπιακό μιλάμε! Θα πας με Ουρτάδο να παίξεις Τσάμπιονς Λιγκ; Εκεί θες χαφάρα, θες φισέκι, θες αμυντικό χαφ στιλ Καρεμπέ, θες γρήγορο. Ο Ολυμπιακός έχει γρήγορους παίκτες φέτος και υπάρχει παραφωνία στη θέση αυτή. Άμα θα φάει τη ντρίμπλα ο Ουρτάδο θα γυρίσει, θα στρίψει και θα προλάβει να καλύψει τον παίκτη που τον πέρασε; Ξέχασέ το.

• Ο δε Γιαννάκης Παπαδόπουλος, ανύπαρκτος. Σοβαρά μιλάς τώρα, είναι για Ολυμπιακό ο Γιαννάκης; Δεν έχει τα προσόντα. Για Ολυμπιακό μιλάμε ρε!

• Βρέθηκε και σε άσχημη μέρα ο Φουστέρ, έκανε το χειρότερο παιχνίδι που έχει κάνει στον Ολυμπιακό από την μέρα που ήρθε. Δεν του βγήκε τίποτα. Πολλά λάθη. Δεν είναι οργανωτής, δεν είναι επιθετικός, το ξαναλέω, είναι ένας χαμάλης, να τρέξει, να κόψει, να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί ρε παιδιά αυτός ο παίκτης να είναι αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό. Τι να κάνουμε τώρα, αυτή ήταν και αυτή είναι η γνώμη μου. Περιμένουν παίκτες μεγάλης ποιότητας έξω και είτε δεν παίζουν, είτε παίζουν δεκάλεπτα εξ αιτίας του Φουστέρ.

• Όλα τα λεφτά ήταν ο Μιραλάς. Όλα τα λεφτά. Πολύ γρήγορος κάτω, μέχρι και στο κεφάλι πηδάει να πάρει κεφαλιά, ντρίμπλα, κίνηση μεγάλη, κίνηση διαγώνια, κίνηση κάθετη, ανοίγει ωραία τις άμυνες, τι μπορώ άσχημο να πω γι’ αυτόν τον παίκτη; Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είπα ότι με κατέπληξε. Μεγάλη επιτυχία η εύρεσή του και η χρησιμοποίησή του. Αυτός με γεμίζει. Και ευτυχώς δείχνει ότι έχει και εκπληκτικά σουτ- και μάλιστα με τα δύο πόδια!

• Το πρώτο του γκολ ήταν απ’ την αρχή ως το τέλος ενέργεια μεγάλου παίκτου. Κόβει, κλέβει, φεύγει, καλπάζει, εκτελεί εκπληκτικά, αέρινος! Ποιον μου θύμισε; Τον Ρονάλντο της Ρεάλ! Έτσι καλπάζει κι αυτός. Φαντεζί παίκτης ο Μιραλάς, και με ουσία, σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά γήπεδα. Αυτά τα σέντερ μπακ εδώ στην Ελλάδα τα έχει για πλάκα. Ό,τι θέλει τα κάνει.

• Το γκολ του Μιραλάς λοιπόν έδωσε ανάσα σε έναν υποτονικό Ολυμπιακό που έδειχνε μπλοκαρισμένος και επηρεασμένος από την έλλειψη του Ιμπαγάσα και του Ντουντού. Σαν ζαλισμένη μπήκε η ομάδα στο γήπεδο απ’ τη σφαλιάρα στο ΟΑΚΑ. Το γκολ του Μιραλάς ξεκλείδωσε το ματς.

• Ο Φετφατζίδης στο α’ ημίχρονο έκανε το λάθος να απομονώνεται. Αυτός πρέπει να κλίνει προς τα μέσα και να παίρνει φάσεις πάνω του. Όπως κάνει ο Μιραλάς. Την τεχνική την έχει και αργός δεν είναι. Ψαρωμένος είναι. Μην του πουν ότι το παρακάνει στην ντρίμπλα. Να ξεψαρώσει πρέπει και να μην κωλώνει γιατί θα εξαφανιστεί. Σαν φοβισμένο τον βλέπω. Πρέπει να κάνει μπασίματα αν δεν θέλει να σβήσει. Στο β’ ημίχρονο ξεμπλόκαρε.

• Ο Βαλβέρδε δεν θέλει να παίξει με Πάντελιτς- Μιραλάς, και καλά κάνει αν επιμένει στο σύστημά του, αφού όντως ο Μιραλάς δεν πρέπει να πάει πιο πίσω στη θέση του Φουστέρ. Θα μπορούσε όμως να αλλάξει το σύστημα. Για να δούμε το καλύτερο που μπορεί να κάνει το υλικό του Ολυμπιακού, και αυτό είναι να παίζουν μαζί ο Πάντελιτς με τον Μιραλάς. Αλλά όχι στο 4-2-3-1 που παίζει τώρα. Εκεί όντως δεν πρέπει να πάει πίσω ο Μιραλάς. Μπορεί όμως να παίξει ένα ωραιότατο 4-4-2. Με Πάντελιτς και Μιραλάς μπροστά, ο ένας να κάνει τη μεγάλη κίνηση και ο άλλος τη μικρή, να χώνεται ο Πάντελιτς στους χώρους που δημιουργεί ο Μιραλάς. Πανδαισία θα δούμε, όργια θα κάνουνε.

• Ο Ολυμπιακός έχει το τέλειο υλικό για να παίξει το κλασικό 4-4-2. Μου ζητάς Θέμη να αναφέρω περιπτώσεις που έπαιξαν ομάδες με τέτοιους επιθετικούς αυτό το 4-4-2. Τι να σου πρωτοπώ. Ξεκινώντας από τη μεγάλη Νόττινχαμ του Μπράιαν Κλαφ που είχε πάρει 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών. Μην πάμε όμως μακριά, και η Τσέλσι το έχει παίξει πρόσφατα με Ντρογκμπά και Ανελκά, και η Μάντσεστερ με Ρούνεϊ και Μπερμπάτοφ. Δεν υπάρχει καλύτερη τακτική για να μην χάνεται ο Πάντελιτς, για να μην τρώει πάγκο. Θυμάσαι τον φοβερό Ολυμπιακό που κόντεψε να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ; Θυμάσαι εκείνη τη σεζόν πώς έπαιζε το 4-4-2; Με τον Γκόγκιτς να κάνει τη μεγάλη κίνηση και τον Αλεξανδρή τη μικρή μέσα στην περιοχή. Με εξτρέμ ωραίους όπως τώρα, με Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο. Με ακραία μπακ όπως τώρα, με Γεωργάτο και Μαυρογενίδη στα φόρτε του. Έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός έχει δυνατά μπακ, Τοροσίδη και Ραούλ Μπράβο, έχει δυνατά εξτρέμ και θα μπορούσε να παίξει την ίδια τακτική, με Μιραλάς και Πάντελιτς μπροστά στο 4-4-2. Για να ησυχάσουμε απ’ τον Φουστέρ που αφήνει τον Πάντελιτς στον πάγκο. Μια σκέψη λέω.

• Για τον Πανιώνιο τι να πω. Δύο πράγματα μόνο: Ήταν η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Καραϊσκάκη. Το μέγα λάθος τους ήταν ότι ήρθαν με τον αέρα της νίκης επί της ΑΕΚ. Αυτό ήταν ο θάνατός τους. Μα καλά, έρχεστε στο Καραϊσκάκη να παίξετε ανοιχτά τον Ολυμπιακό; Πού πάτε, στα… Άσπρα Χώματα πάτε να παίξετε; Ρε στο Καραϊσκάκη έρχεστε. Έτσι όπως έπαιζε ο Πανιώνιος, αν είχε ο Ολυμπιακός τον Ιμπαγάσα θα είχαν φάει ακόμα περισσότερα γκολ και από πολύ νωρίτερα.

• Τώρα θυμήθηκα εκεί που λέγαμε για το 4-4-2, έτσι το είχα γυρίσει και εγώ στη Λεωφόρο, τότε με τον Δούρο. Μας έκανε το γρήγορο γκολ με πέναλτι ο ΠΑΟ στο ‘8, έβλεπα ότι μπάζαμε στην πτέρυγα διότι ο Παναθηναϊκός είχε γρήγορους τον Κωνσταντινίδη και τον Μινχ, έβγαλα έξω τον Μαυρογενίδη στο ’15 κι έβαλα τον Χούτο δίπλα στον Τζιοβάνι, τραβώντας τον Καστίγιο έξω δεξιά να βοηθάει και στο πρεσάρισμα. Το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση αυτό. Και τους αλαλιάσαμε! Το 1-0 τους το κάναμε 1-2 με αυτό το 4-4-2 και αν δεν έκανε το έγκλημα ο Δούρος με τον Τζιοβάνι και τον Κυργιάκο, θα ήμασταν εμείς πρωταθλητές. Αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή στον Κυργιάκο, μας άφησε εμάς με 10 παίκτες βγάζοντας έξω τον Τζιοβάνι ο οποίος εκείνη τη σεζόν έκανε όργια και ήταν πρώτος σκόρερ.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan