Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Το διακριτικό ραντεβού του Γιώργου


Tο ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις δώδεκα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι υπήρχε μια ασυνήθιστη κινητικότητα από νωρίς το πρωί. Το προσωπικό του ξενοδοχείου ετοίμαζε πυρετωδώς τον vip χώρο μη καπνιζόντων του lounge cafe και λουλούδια τοποθετούνταν παντού. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο μεγαλοεργολάβος-εκδότης κ. Γιώργος Μπόμπολας θα έφταναν από στιγμή σε στιγμή. Ανδρες της ασφάλειας επιθεωρούσαν σχολαστικά τους χώρους του ξενοδοχείου από νωρίς. Είκοσι λεπτά πριν από τις δώδεκα κατέφθασε ο κ. Μπόμπολας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Πολιτισμού και υπεύθυνο για τα θέματα του Τύπου, κ. Τηλέμαχο Χυτήρη.

Οι δύο άντρες κάθονται στο τραπέζι του vip χώρου και συνομιλούν περιμένοντας τον κ. Παπανδρέου. Λίγο μετά τις δώδεκα, το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού παρκάρει μπροστά από το ξενοδοχείο..
 Ο κ. Παπανδρέου, αν και καθυστερημένος, κατευθύνεται με αργό βηματισμό προς το cafe χαιρετώντας έναν προς έναν τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που ήταν παραταγμένοι στον διάδρομο που οδηγούσε στο τραπέζι που τον περίμεναν. Ανετος και χαλαρός, χωρίς σακάκι, φορώντας λευκό πουκάμισο και μοβ γραβάτα, αφού χαιρετά τον κ. Μπόμπολα και τον κ. Χυτήρη, κάθεται απέναντι από τον εκδότη. Παραγγέλνει τον καφέ του και ξεκινά να συζητά με τους άλλους δύο. Η συζήτηση αρχικά έγινε σε φιλικό κλίμα και οι τρεις τους συζήτησαν τόσο για τις εκλογές όσο και για τις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου. Αυτό άλλωστε ήταν προφανές από την παρουσία του κ. Χυτήρη.

Ωστόσο, ο υφυπουργός φαίνεται πως εκτοπίστηκε από τη συζήτηση αφού λίγο αργότερα και μέχρι το τέλος του ραντεβού  γινόταν έντονος διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Μπόμπολα. Ο διάλογος αυτός δεν άργησε να μετατραπεί σε μονόλογο του μεγαλοεργολάβου ο οποίος μάλιστα κάποια στιγμή δεν δίστασε να κουνάει το δάχτυλό του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ακολούθως να βγάλει από τα χαρτιά του ένα απόκομμα εντύπου και να του το επιδεικνύει. Ο πρωθυπουργός, φανερά σκεπτικός και προβληματισμένος, έγειρε προς τα πίσω τοποθετώντας το δάχτυλό του στον κρόταφό του. Συνηθισμένη κίνηση άλλωστε του κ. Παπανδρέου κάθε φορά που δεν διστάζει να δείξει τον προβληματισμό του…

Η συζήτηση συνεχιζόταν υπό το άγρυπνο βλέμμα δύο ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού και του εκδότη, οι οποίοι κάθονταν στο πρώτο τραπέζι δίπλα από την είσοδο του cafe, επιβλέποντας τον χώρο. Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου μιας ώρα και πρώτος αποχώρησε ο κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, ακόμα και την ώρα που έφευγε, ο κ. Μπόμπολας συνέχιζε να του μιλάει αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να κοιτάζει επίμονα το ρολόι του καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών κ. Γιώργο Καμίνη. Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, στο τραπέζι παρέμειναν για περίπου δέκα λεπτά ο κ. Μπόμπολας με τον κ. Χυτήρη και ύστερα αποχώρησαν μαζί.

Την ίδια ώρα, αν και είχαν φτάσει πολύ νωρίτερα, στον χώρο των καπνιζόντων του cafe που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από εκεί που έγινε το «μεγάλο» ραντεβού, έπιναν καφέ ο κ. Γιώργος Τράγκας μαζί με τον κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο. Ωστόσο, οι δυο τους δεν ήρθαν σε επαφή με τους υπόλοιπους, αφού εκτός του ότι κάθονταν σε διαφορετική αίθουσα πήγαν αλλά και έφυγαν νωρίτερα.  Aργότερα ο κ. Μπόμπολας εμφανίστηκε «ευτυχής» από την πρωινή επαφή του με τον πρωθυπουργό, μιλώντας σε στελέχη των εφημερίδων του και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές.











Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan