Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ιερα Μονη Τιμίου Προδρόμου, Ακριτοχώρι Σερρών



Για οσους και οσες δεν γνωρίζουν πρέπει να πουμε οτι το συγκεκριμένο Ιερόν Ησυχαστήριον ιδρύθηκε στις 29/8/1981 στο Ακριτοχώρι Σιντικής και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση της Ιερας Μονης Ξενοφωντος της Αθωνικης Πολιτείας και συγκεκριμένα από τον αγιον Καθηγούμενον πανοσιολογιώτατον πατέρα Αλέξιον.


«Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί μονές του Αγίου Ορους, τους δίνεται μια καλή ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από Αγιορείτικη Μοναστηριακή Αρχιτεκτονική αλλά και από ατμόσφαιρα»,καθώς είναι κτισμένο σύμφωνα με τα πρότυπα της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Απέχει 24 χλμ. από το Σιδηρόκαστρο και 50 από τις Σέρρες. Είναι κτισμένο επάνω στο διεθνές περιπατητικό μονοπάτι Ε 4/6.Ο επισκέπτης της μονής, πραγματικά καθηλώνεται από την πανέμορφη θέα που αντικρίζει. Η λίμνη Κερκίνη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο και το πράσινο του όρους Μπέλλες κατακλύζει την κάθε γωνιά του. Το Ησυχαστήριο όντως είναι χτισμένο στην ιδανικότερη τοποθεσία που θα μπορούσε να χτιστεί.

Σήμερα μονάζουν περίπου 40 μοναχές, εκ των οποίων η Ηγουμένη και ακόμη πέντε(5) αδερφές κατάγονται απ την Οιχαλία. Aσχολούνται με την αγιογραφία, την ιεροραπτική, την παραδοσιακή υφαντική και το χρυσοκέντημα.

Στο Ησυχαστήριο του Τιμίου προδρόμου λειτουργεί ξενώνας που επιτρέπει τη φιλοξενία γκρουπ και όχι μόνο, αφού πρώτα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά η Μονή. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου,εορτή της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.




αγιορείτης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan