Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Είσαι εντελώς άσχετος με το Internet;


Μην ανησυχείς, η Google έχει τη λύση

Σε μια προσπάθειά της να διδάξει στο μέσο χρήστη τις βασικές γνώσεις για τους browsers και το Web, η Google κυκλοφόρησε ένα interactive online βιβλίο, με το οποίο εξηγεί έννοιες όπως τα TCP/IP, HTML, browser extensions και malware.

Το βιβλίο αυτό, με τίτλο 20 Things I Learned About Browsers and the Web, μας παρέχει μια βήμα προς βήμα εξήγηση για το τι είναι και πώς λειτουργεί το Web. Δημιουργήθηκε από την ομάδα ανάπτυξης του Chrome χρησιμοποιώντας την HTML5 και ενσωματώνει πληθώρα έξυπνων εικονογραφήσεων από το βραβευμένο Γερμανό εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Christoph Niemann...


Το βιβλίο επικεντρώνεται σε 19 διαφορετικές ενότητες (συν μια ανακεφαλαίωση, κάτι που εξηγεί τη χρήση του 20 things). Ξεκινά με το «What Is the Internet?» και στη συνέχεια μας μπάζει σε έννοιες όπως είναι το cloud computing, τα web apps, οι γλώσσες προγραμματισμού του Web, οι browsers, η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και το open source.

Αν και δεν έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο που θα μπαίνει στο βάθος των πραγμάτων, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για τους μη προχωρημένους χρήστες που θέλουν να μάθουν με απλό τρόπο πράγματα για το Web.

newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan