Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ» 52ΧΡΟΝΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑ ΜΑΝΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΠΩΛΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ.ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 2010 ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

Ώρα 11 το πρωί. Χτυπά των τηλέφωνο των Μικρών Αγγελιών του Πρωινού Λόγου. Σηκώνει το ακουστικό η αρμόδια υπάλληλος και στην άλλη άκρη με δυσκολία ακούγεται μια τρεμάμενη γυναικεία βραχνή φωνή που λέει: «Πέστε μου παρακαλώ, πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία, είναι μόνο δυο γραμμές. Να γίνει όμως με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Έχω άμεση ανάγκη, πρέπει να βρω το γρηγορότερο μια λύση…»
Και αφού η υπάλληλος της εξήγησε τα περί κόστους, η κυρία συμφώνησε και σχεδόν κλαίγοντας υπαγορεύει την αγγελία: «Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή. Πληροφορίες… (κινητό τηλέφωνο)»!Η υπάλληλος των Αγγελιών κυριολεκτικά «πάγωσε», συγκλονίστηκε, της «πιάστηκε η φωνή»! Βουβό και από τη άλλη άκρη το τηλέφωνο και μόνο στο βάθος ακούγονταν κάποιοι λυγμοί… Μετά από λίγο μίλησε με σπασμένη φωνή και πάλι η...

κυρία της αγγελίας, για να ρωτήσει τον τρόπο πληρωμής και τα σχετικά. «Κορίτσι μου βάλε σε καλή θέση την αγγελία, αν βρεθεί κάποιος Χριστιανός και πάρει το νεφρό μου θα σας πληρώσω και με το παραπάνω. Μόνο τότε θα σώσω τα παιδιά μου…».
Μη στεναχωριέστε, δεν κοστίζει τίποτε κυρία μου, της απαντά η υπάλληλος, αρκεί εσείς να βρείτε αυτό που ζητάτε. Και της εξηγεί πως πρώτη φορά της έτυχε να πάρει τέτοιου περιεχομένου αγγελία. Θα δημοσιευθεί της είπε, εάν και νομικά επιτρέπεται. «Θα ρωτήσω τη Διεύθυνση της εφημερίδας και θα σας απαντήσω». Και βέβαια από το Νόμο, πώληση ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται, μόνο δωρεά επιτρέπεται.

• Έτσι, έκλεισε ο συγκλονιστικός αυτός διάλογος και το θέμα έφθασε στη σύνταξη της εφημερίδας, για να άρχισε να ξετυλίγεται, ένα από τα πιο συγκινητικά κοινωνικά δράματα με πρωταγωνίστρια μια 52χρονη μάνα, που έφθασε σε σημείο να πωλήσει το ένα της νεφρό για να μην μπουν τα δυο παιδιά της φυλακή, από τα χρέη που δημιούργησαν, όταν συνεταιρικά επεχείρησαν να ανοίξουν κάποια επιχείρηση εδώ στα Γιάννινα.
Η επιχείρηση που είχαν τα παιδιά της οικογένειας δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να χρεωθούν πολλές χιλιάδες ευρώ σε τρίτους, οι οποίοι πιέζουν τώρα ασφυκτικά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Πρόκειται για μια αγροτική οικογένεια από χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Η 52χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί. Ο σύζυγός της, που βρίσκεται περίπου στην ίδια ηλικία, είναι αγρότης και τα βγάζουν πέρα δύσκολα, με το πενιχρό εισόδημά τους. «Κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει» τονίζει με πικρία στον «Π.Λ.», η γυναίκα, η οποία εκτός των άλλων έχει και κινητικά προβλήματα.
«Πήρα την απόφαση μόνη μου, χωρίς να γνωρίζει ο άνδρας μου και τα παιδιά μου, γιατί άλλη άμεση λύση να ξεχρεωθούμε δεν βλέπω στον ορίζοντα» μας είπε η 52χρονη, όταν τη ρωτήσαμε σχετικά.

prezatv

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan