Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Το Ταξίδι Αρχίζει Νωρίς.....

Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2010-2011, στα Τίρανα της Αλβανίας κόντρα στην Μπέσα (21:30,- NovaSports1) για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Την στιγμή που η ομάδα ακόμη χτίζεται μεταγραφικά, ο Εβαλντ Λίνεν τόνισε ότι δεν φοβάται το άγνωστο και πιστεύει ότι αρκεί ένα καλό παιχνίδι της ομάδας του για να έρθει η νίκη με «καθαρό» σκορ. Ο Ολυμπιακός ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Παιχνίδι, τόσο νωρίς στη σεζόν δεν έχει συνηθίσει να δίνει αλλά όπως είπε και ο Λίνεν, δεν μπορεί να το αποφύγει. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι τους... μετά Κόκκαλη εποχής, θα αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο, για τον οποίο δεν γνωρίζουν πολλά στοιχεία. Η «κατασκοπεία» περιορίστηκε σε ένα μόλις φιλικό προετοιμασίας της Μπέσα και σε κάποιες αναμετρήσεις της περυσινής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μια και μοναδική προπόνηση στο «Κεμάλ Στάφα» δεν είχε το χαρακτήρα του χαλαρώματος αλλά θύμιζε περισσότερο ημέρες καθημερινότητας στου Ρέντη με σπριντ και κατοχή μπάλας στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και καθόλου αγχωμένοι για το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα κατά την έξοδό τους από το γήπεδο μετά το τέλος της προπόνησης.

Άγνωστος αντίπαλος…

Η «κατασκοπεία» του αντιπάλου στο ποδόσφαιρο της εποχής μας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της σωστής προετοιμασίας μιας αναμέτρησης. Ωστόσο ιδιαιτερότητες πάντα υπάρχουν και στον Ολυμπιακό τις γνωρίζουν καλά για το παιχνίδι με την Μπέσα. Ο Λίνεν ίσως να έμαθε περισσότερα απ΄όσα παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου αλλά είναι γεγονός ότι ούτε ο αλβανικός Τύπος δεν ασχολήθηκε παραμονές του αγώνα με το ματς. Οι ελάχιστες πληροφορίες ήρθαν από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να καλύψουν την προπόνηση της Μπέσα, η οποία ακολούθησε αυτήν του Ολυμπιακού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το «Κεμάλ Στάφα» δεν είναι η φυσική έδρα της Μπέσα, η οποία εδρεύει στην πόλη Καβάγια, 100 χλμ μακριά από τα Τίρανα.

4-4-2 vs 4-2-3-1

Τα συστήματα πολλές φορές υπάρχουν απλά για να αναφέρονται αλλά ακόμα κι όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε δυο αντιπάλους δεν μπορεί κανείς να τα παραβλέψει. Ο τεχνικός της Μπέσα Σπέτιμ Ντούρο, θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, σύστημα, το οποίο χρησιμοποίησε και στα τρία νικηφόρα φιλικά που έδωσε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στα Σκόπια. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί έχοντας μοναδικό επιθετικό τον Ντιόγο και πίσω του τους Μιραλάς, Όσκαρ, Ζαϊρί σε ένα σύστημα 4-2-3-1 που έχει επιλέξει ο Λίνεν.

Πιθανές Συνθέσεις

Μπέσα: Σέχι, Αλιγιού, Φερίζοβιτς, Γιακούπι, Λαζαρέφσκι – Οζμάνι, Μιχάνι, Πότσι, Ντέμπι – Τσικαλεσι, Ντος Σάντος.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης – Γκαλίτσος, Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο, Χολέμπας – Μαρέσκα, Ντουντού – Μιραλάς, Οσκαρ, Ζαϊρί – Ντιόγο.

Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν
Γήπεδο: «Κεμάλ Στάφα»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan