Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Το κάψιμο θα γίνει

Η μικρή ομάδα φανατικών χριστιανών που σχεδιάζει να κάψει δημοσίως 200 αντίτυπα του Κορανίου το Σάββατο στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα. Αποκλείεται να ακυρώσει το σχέδιό της παρά τις έντονες διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν.
Ένας υπεύθυνος του “Dove World Outreach Center”, ο Φράν Ινγκραμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ενέργεια αυτή θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου, επέτειο των επιθέσεων του 2001, στις 18:00 τοπική ώρα (23.00 GMT).
“Σε καμία στιγμή δεν εξετάσαμε κάποια άλλη δυνατότητα”, είπε, ενώ έντονες διαμαρτυρίες ακούστηκαν στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο.....


Την ίδια στιγμή οι αρχές του Γκέινσβιλ πραγματοποιούν σήμερα σύνοδο για να εξετάσουν την απάντηση που θα δώσουν στην εκδήλωση αυτή. Ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Μπομπ Γούντς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με το κάψιμο του Κορανίου, οι υπεύθυνοι αυτής της θρησκευτικής κοινότητας θα παραβιάσουν το άρθρο 10-63 της νομοθεσίας για τους δήμους, το οποίο απαγορεύει τις φωτιές στο ύπαιθρο και τιμωρεί τις ενέργειες αυτές με πρόστιμο 250 δολαρίων.

Δήλωσε επίσης ότι και συλλήψεις θα μπορούσαν να γίνουν.

“Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί μετά την επέμβαση των πυροσβεστών και της αστυνομίας του Γκέινσβιλ για να σβήσουν τη φωτιά”, είπε. “Έχουμε τα σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα “απεχθές” το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

“Αν ένας ευαγγελιστής συντηρητικός πάστορας στις ΗΠΑ θέλει να κάψει το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι πρόκειται για έλλειψη σεβασμού, ότι είναι κάτι το απεχθές και απλώς ένα λάθος”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή βραβείου στον Δανό Κουρτ Βέστεργκααρντ, τον δημιουργό των σκίτσων με τον Μωάμεθ.

Στο μεταξύ την ανησυχία του εξέφρασε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο της εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε “μεγαλύτερη διαφωνία και πόλωση μεταξύ των κοινοτήτων”.

Αυτό το σχέδιο “έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων ανθρώπων να προωθήσουν την ανοχή, την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών”, δήλωσε ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη διαφωνία και πόλωση ανάμεσα στις κοινότητες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το σχέδιο της εκκλησίας καταδίκασε ο Καναδάς σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Πέτερ Μακέι.

“Αυτή είναι μία πολύ προκλητική έκφραση της ελευθερίας. Θα προκαλέσει περισσότερη βία και μίσος, είναι μία αντιδραστική πράξη που διακηρύττει την αδιαλλαξία, μια πράξη επικίνδυνη και επιβλαβής”, πρόσθεσε ο Καναδός υπουργός.

“Το κάψιμο ενός Κορανίου δεν διαφέρει από την καύση μιας Αγίας Γραφής. Στο Αφγανιστάν δεν πολεμάμε κατά του Ισλάμ ή των μουσουλμάνων γενικά, αλλά τους εξτρεμιστές που λιθοβολούν γυναίκες μέχρι θανάτου ή ρίχνουν οξύ στα πρόσωπα των παιδιών, επειδή πηγαίνουν στο σχολείο”, αναφέρει ο κ. Μακέι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan