Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ


Οι άνδρες που θέλουν να τραβήξουν πάνω τους τα μάτια των γυναικών σε μια ντισκοτέκ ή σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση χορού, καλά θα έκαναν να μάθουν μερικές συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες, όπως για πρώτη φορά διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, είναι αυτές κυρίως που γοητεύουν το άλλο φύλο.

Οι Bρετανοί ψυχολόγοι εντόπισαν οκτώ βασικές ανδρικές χορευτικές κινήσεις που "ξεσηκώνουν" περισσότερο το γυναικείο ενδιαφέρον. Όλες έχουν να κάνουν κυρίως με κινήσεις του κορμού του σώματος και θεωρούνται, από εξελικτική άποψη, "σήματα" που εκπέμπει ο άνδρας σχετικά με την υγεία, τη δύναμή του και, τελικά, την καταλληλότητά του ως ερωτικός και αναπαραγωγικός σύντροφος...

Οι οκτώ κινήσεις που ξεχώρισαν, δεν μπορούν ασφαλώς να περιγραφούν εν συντομία σε ένα κείμενο, αλλά σε γενικές γραμμές οι "καλύτεροι" (στα μάτια των γυναικών) χορευτές κάνουν μεγαλύτερες κινήσεις του κεφαλιού, του λαιμού και του κορμού του σώματος, καθώς επίσης ταχύτερες κάμψεις και λυγίσματα των γονάτων. Αντίθετα, οι "χειρότεροι" χορευτές είναι πιο "βαρείς" και άκαμπτοι (τα λεγόμενα "ξυλάγγουρα"!), που, όσο και αν τινάζουν πέρα-δώθε τα χέρια τους, αδυνατούν να κινήσουν γρήγορα και "σέξι" τον κορμό του σώματός τους. Επίσης πολύ άσχημη βαθμολογία παίρνουν οι συνεχώς επαναλαμβανόμενες ίδιες κινήσεις, ενώ αντίθετα αρέσουν οι άνδρες που εναλλάσσουν τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών τους, ενώ την ίδια ώρα δεν σταματούν να κουνάνε τον κορμό και το λαιμό τους, εκπέμποντας τόλμη και δημιουργικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan