Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια


Όσα θέλετε να ξερετε για την Ντόρα, τη μικρή εξερευνήτρια, την αγαπημένη ολων των παιδιών...

Φέτος, γίνεται δέκα ετών, καθώς η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων έκλεισε μια δεκαετία προβολής.

Είναι η πιο δημοφιλής και κερδοφόρα παιδική σειρά της δεκαετίας των '00s, ενώ με μαζί με τον Μπομπ το Σφουγγαράκη αποτελούν δημοφιλή σήματα με έσοδα που ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Σε κάθε επεισόδιο η Ντόρα ξεκινά για ένα καινούργιο ταξίδι, προκειμένου να βρει κάτι ή να βοηθήσει κάποιον।Χαρακτηριστικό της σειράς είναι εκτός από ψυχαγωγικό έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η αμερικανική της εκδοχή η Ντόρα μαθαίνει στους λιλιπούτειους φίλους της μικρές φράσεις κ λέξεις, ενώ στην ελληνική οι φίλοι της μικρής μιλούν αγγλικά.

Η ηλικία της Ντόρας έχει "κολλήσει" στην ηλικία των επτά.Είναι καλόκαρδη, αντιμετωπίζει φιλικά τον Swiper, την αλεπού, που συνεχώς της βάζει εμπόδια, αγαπάει τους φίλους κ την οικογένειά της, κ πάντα ολοκληρώνει την αποστολή της.

Στις 12 Αυγούστου, η Ντόρα κυκλοφόρησε τη νέα της κούκλα, για την επέτειο των δέκα χρόνων επιτυχίας.Ωστόσο, συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό του "We did it!", της φράσης που η ηρωίδα της παιδικής σειράς αναφωνεί κάθε φορά που τα καταφέρνει.



της Μαίρης Αλισάνογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan