Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Είστε απλά ανεγκέφαλοι. Ποιος κόπανος θα πάει να χρεωθεί για να αγοράσει αυτή την στιγμή αυτοκίνητο;

Δραστικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μελετά κίνητρα για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων και την αγορά καινούριων με σημαντική μείωση των τελών ταξινόμησης.

Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται σχέδια μείωσης των τελών ταξινόμησης ενώ έρχονται και «πράσινα» τέλη.

Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, για ένα καινούριο αυτοκίνητο 1.600 κυβικών εκατοστών, φορολογητέας αξίας 20.000 ευρώ, που σήμερα έχει τέλος ταξινόμησης 4.000 ευρώ, η φορολογική επιβάρυνση θα μπορεί να μειωθεί έως και 2.000 ευρώ με ανάλογο όφελος για τον αγοραστή....


Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του έτους ως τα τέλη Αυγούστου, 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτου έβαλαν «λουκέτο», 9.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους ενώ η πτώση των πωλήσεων άγγιξε το 65%.

Το ίδιο διάστημα τα έσοδα του προϋπολογισμού από τέλη ταξινόμησης μετά βίας ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Πράσινα τέλη»

Το μέτρο της απόσυρσης εξετάζεται να προωθηθεί σε συνδυασμό με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, μέσω των οποίων όσοι έχουν νέα αυτοκίνητα απορρυπαντικής τεχνολογίας θα επιβαρύνονται λιγότερο.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν διορθωτικές κινήσεις μετά το περυσινό κύμα αντιδράσεων και τη μαζική κατάθεση πινακίδων, καθώς κυρίως για παλαιά ΙΧ μεγάλου κυβισμού τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας θεωρούνται εξοντωτικά.

ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan