Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Πλήγμα για τον τουρισμό τα λουκέτα σε ξενοδοχεία


Ηχηρό «χαστούκι» για τον τουρισμό της Αθήνας αποτελεί η εικόνα που παρουσιάζει η ξενοδοχειακή δυναμική που συνεχώς συρρικνώνεται.

Τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και το μέλλον πολλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κρέμεται σε τεντωμένο σχοινί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Εσπέρια, που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, έχει κλονιστεί σε τέτοιο σημείο που κινδυνεύει να κλείσει...

Αιτία, το υψηλό ενοίκιο (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου),που καλείται να καταβάλει ο μισθωτής του ξενοδοχείου, στο Ταμείο Νομικών που είναι ο ιδιοκτήτης του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2011.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα έκλεισε τις πύλες του και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» στην Αθήνα όπου και σε αυτή την περίπτωση η μισθώτρια εταιρία δεν μπόρεσε να καταβάλλει τα μισθώματα στο Ταμείο των Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Τα δυο αυτά ξενοδοχεία πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας εάν δεν ληφθούν μέτρα. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλάδος σύσσωμος ζητά την αποτροπή της αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες.

protothema

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan