Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

10 super τρόφιμα που θα σε κάνουν να χάσεις γρήγορα και εύκολα βάρος

super φαγητά

Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το σώμα που πάντα θέλατε: Θα τρώτε περισσότερο και θα ζυγίζετε λιγότερο. Με τα σωστά τρόφιμα θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και θα χάσετε τα κιλά που σας βασανίζουν τον τελευταίο καιρό. Πάμε να δούμε τη λίστα με τα 10 super τρόφιμα που θα σας κάνουν να χάσετε γρήγορα και εύκολα τα περιττά κιλά…


--

Μπριζόλα

Ναι καλά διαβάσατε! Η μπριζόλα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που έτρωγαν κόκκινο κρέας έχασαν περισσότερο βάρος από αυτές που έφαγαν ίδιες θερμίδες αλλά χωρίς κόκκινο κρέας. «Η πρωτεΐνη στη μπριζόλα σας βοηθά να διατηρήσετε τη μάζα των μυών σας κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους», λέει ο συντάκτης της μελέτης Manie Noakes. Φυσικά θα πρέπει να φάτε τη μπριζόλα χωρίς το φανερό της λίπος και χωρίς τη συνοδεία τηγανητής πατάτας.

Αυγά

Φάτε βραστά τα αυγά και θα δείτε τα κιλά να φεύγουν ως δια μαγείας! Ένα αυγό δεν περιέχει πάνω από 60 θερμίδες αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Γυναίκες που έκαναν δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και κατανάλωναν ένα αυγό με τοστ και μαρμελάδα κάθε πρωί έχασαν δύο φορές πιο πολλά κιλά από εκείνες που έτρωγαν ένα bagel με τις ίδιες θερμίδες.

Βρώμη

Η βρώμα βρίσκεται στη πιο υψηλή θέση με τα τρόφιμα που προκαλούν κορεσμό! Σε αντίθεση με πολλούς άλλους υδατάνθρακες,η βρώμη σας κάνει να αισθάνεστε αμέσως κορεσμό! Επίσης οι φυτικές ίνες που περιέχει σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες!

Φακές

Οι φακές είναι η καλύτερη τροφή για να ισιώσετε την κοιλιά σας. “Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και διαλυτές φυτικές ίνες, δύο θρεπτικά στοιχεία που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», λέει η Tania Zuckerbrot, συγγραφέας του “The F-Factor”.

Σολομός

Όχι μόνο θα κρατήσει την καρδιά σας υγιή, αλλά θα συρρικνώσει και τη μέση σας! Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχει βοηθάνε στη μείωση του λίπους της κοιλιάς ενώ παράλληλα οι πρωτεΐνες του βοηθούν στην δημιουργία μυών. Φυσικά όσους περισσότερους μυς έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε!

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Εκτός από το γιατρό κάνει και τα περιττά κιλά πέρα. Το μήλο είναι πλούσιο σε σε φυτικές ίνες που και σας αδυνατίζουν και σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες.

Μούρα

Πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε φυτικές ίνες, τα μούρα είναι από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε.

Ρόδια

Πλούσια σε φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα χαμηλά σε θερμίδες, τα ρόδια μπορούν και να σας γλυκάνουν αλλά και να σας κάνουν να χάσετε γρήγορα κιλά!

Γιαούρτι

Πολλοί διαιτολόγοι θεωρούν το γιαούρτι ως το τέλειο φαγητό. Περιέχει πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και λίγες θερμίδες και κρατάει χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με γιαούρτι και θα δείτε πόσο γρήγορα θα χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν.

Σαρδέλες

Τι να πρωτοπει κανείς γι’αυτά τα μικροσκοπικά ψάρια! Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι φορτωμένα με ω-3, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τα περιττά λίπη και να διατήρησει των μυών. Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, καθιστώντας τα μια έξυπνη επιλογή ψαριών για τις έγκυες γυναίκες.


endiaferonta

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan