Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Καλοκαίρι στην Αθήνα...


Για όσους από εσάς, βρεθείτε στην Αθήνα τον Αύγουστο, είναι μια από τις καλύτερες ευκαιρίες να την χαρείτε Θα σας μείνει αξέχαστη..

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο συναρπαστικές εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον, όταν βρίσκεσαι στην Αθήνα.
Η καλοκαιρινή διάθεση είναι φανερή παντού και πάντα.
Η πόλη βουίζει, στους ρυθμούς του καλοκαιριού με υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, μπαρ και night clubs να προσφέρουν απολαύσεις τροπικών παραδείσων.
Επισκέπτες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν όλα αυτά που έχουν κάνει την Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως: δεκάδες θερινά σινεμά, παραθαλάσσιες ταβέρνες, παραστάσεις σε αρχαία θέατρα και σύντομες αποδράσεις σε κοντινά νησιά.

Αξίζει να επισκεφθείτε:


--



* Την Ακρόπολη

ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου, που βρίσκεται ψηλά πάνω από την Αθήνα. Αποτελείται από το μαγευτικό Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και το Ερεχθείο, όλα χτισμένα τον 5ο αιώνα π.Χ., καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης.

* Την Παλιά Πόλη της Αθήνας, την Πλάκα

με τα στενά δρομάκια της, κάτω από το λόφο της Ακρόπολης, με τις βυζαντινές εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία. Το Μνημείο του Λυσικράτη βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία στην Πλάκα και χτίστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα.

* Την Βουλή των Ελλήνων,

το πρώην βασιλικό παλάτι που χτίστηκε το 1840, έχει θέα την πλατεία Συντάγματος και την Παλιά Βουλή επί της οδού Σταδίου που είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το διάστημα 1875 - 1932.

* Οι περισσότεροι επισκέπτες φαντάζονται την Αθήνα σαν μια πόλη που ποτέ δεν "κοιμάται" και όχι άδικα. Η Αθήνα φημίζεται για την ιδιαίτερα έντονη και πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα Σαββατοκύριακα αλλά ακολουθεί έντονους ρυθμούς και τις καθημερινές. Οι προτάσεις διασκέδασης είναι πολλές, ικανοποιούν όλες τις τάσεις και τα γούστα και καλύπτουν όλη την πόλη.

* Στην καρδιά της πόλης βρίσκονται οι περιοχές της Πλάκας, του Θησείου και του Ψυρρή, στις οποίες είναι συγκεντρωμένα πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης. Πρόκειται για περιοχές με πεζόδρομους σε πολλά σημεία και σε κοντινή απόσταση από τους σταθμούς του μετρό στο Μοναστηράκι και το Θησείο.

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ταβερνάκια και εστιατόρια, όπου σερβίρεται παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική και διεθνής κουζίνα, ενώ σε κάποια απ αυτά θα δειπνήσετε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

* Στην περιοχή του Κολωνακίου και στο Γκάζι που βρίσκεται λίγα λεπτά από το κέντρο με το μετρό (σταθμός Κεραμεικού), βρίσκονται πολλά κομψά και πολυτελή εστιατόρια αλλά και δημοφιλή μπαράκια και κλαμπ.

* Εάν όμως προτιμάτε να συνδυάσετε τον περίπατό σας με γρήγορο φαγητό, μπορείτε να επιλέξετε το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι.

* Το καλοκαίρι όλοι κατευθύνονται προς την παραλία όπου βρίσκονται όλα τα μεγάλα κλαμπ στα νότια προάστια της Αθήνας όπως η Γλυφάδα, το Καλαμάκι, ο ΄Αλιμος, η Βούλα και η Βάρκιζα.

* Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, όπου τραγουδούν γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές ή να διασκεδάσετε σ ένα από τα δημοφιλή κλαμπ που παίζουν διεθνή mainstream μουσική. Κάθε περιοχή της Αθήνας προσφέρεται για νυχτερινή διασκέδαση αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να περάσετε καλά.

* Για τις βραδινές εξόδους σας μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον Πειραιά, την Κηφισιά, τα κλαμπ κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού.

rombatv

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan