Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στους πληγέντες ο κινέζος πρωθυπουργός

Τουλάχιστον 127 νεκροί από τις κατολισθήσεις

Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο έφθασε σήμερα στο Γκανσού, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 2.000 αγνοούνται από κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν έπειτα από ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Οι αρχές έχουν αναπτύξει περίπου 3.000 στρατιώτες και 100 μέλη ιατρικού προσωπικού προκειμένου να συμβάλουν στις έρευνες για τους αγνοουμένους και στη νοσηλεία των πληγέντων, καθώς οι επιχειρήσεις αρωγής δυσκολεύονται από τη λάσπη και τα ερείπια. Περίπου 680 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος Χου Ζιαντάο, έχουν κάνει έκκληση στα συνεργεία διάσωσης να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές.

Συνολικά 20.000 κάτοικοι από το πληγέν διαμέρισμα Ζουτσού έχουν απομακρυνθεί. Περίπου 300 κατοικίες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη και τα εδάφη μετά τις κατολισθήσεις, οι οποίες κατέστρεψαν γέφυρες και οδικές αρτηρίες, που καθιστούν δυσχερή την επιχείρηση διάσωσης. Επίσης έχει διακοπεί η τροφοδοσία σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.
newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan