Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Βάζουν λουκέτο 300 πρατήρια υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα

http://csisalamina.files.wordpress.com/2010/07/fuel1.jpgΣυνολικά 300 πρατήρια υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα έχουν βάλει λουκέτο, εντός του 2010.

Από τον Έβρο μέχρι το Κιλκίς και τις Σέρρες τα βενζινάδικα που έχουν την... «ατυχία» να συνορεύουν με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους έως και 80%, την ώρα που τα γειτονικά πρατήρια εκτιμάται ότι κάθε μήνα εφοδιάζουν τα ρεζερβουάρ των ελληνικών οχημάτων με 500.000 λίτρα βενζίνης.


«Οι περισσότεροι πρατηριούχοι που βρίσκονται σε απόσταση 5-10 χλμ. από τα σύνορα κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην αγορά. Κάθε Σαββατοκύριακο περνούν από μπροστά τους 1.000 - 1.500 οχήματα με αποκλειστικό προορισμό τη Βουλγαρία, όπου η βενζίνη πωλείται φτηνότερα κατά 0,40-0,45 ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Κιλκίς και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Ιωάννης Μαγλουσίδης...


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους παραμεθόριους νομούς είναι και οι καταγγελίες που έφτασαν στον πρόεδρο των βενζινοπωλών Σερρών, Γιώργο Κοτζάογλου για κατοίκους της ΠΓΔΜ, οι οποίοι εισάγουν βενζίνη σε πλαστικά δοχεία, προκειμένου να την πουλήσουν σε κατοίκους της περιοχής. «Ολόκληρος ο άξονας κατά μήκος του Προμαχώνα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Η μείωση του τζίρου υπολογίζεται στο 70% και δυστυχώς έρχονται και χειρότερες μέρες», δηλώνει ο κ. Κοτζάογλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan