Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εντείνει τα μέτρα κατά των κουνουπιών η Λάρισα


Ύστερα και από την επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Νείλου στην περιοχή του Ομόλιου, η Λάρισα παίρνει έκτακτα μέτρα απεντόμωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο πρόγραμμα, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Υγείας...


--

Το καθιερωμένο πρόγραμμα απεντόμωσης θα εφαρμόζεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ λόγω των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στο Ομόλιο της Λάρισας θα γίνονται και εξατομικευμένες απεντομώσεις από εδάφους σε κατοικημένες περιοχές και γύρω από τους οικισμούς σε περίμετρο 100 μέτρων.

Ανάλογη δράση θα αναληφθεί και σε όποια άλλη περιοχή εμφανιστεί και διαπιστωθεί ανάλογο κρούσμα.

Σύμφωνα με την επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τις επιπλέον απεντομώσεις, η νομαρχία θα πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται με όλα τα διαθέσιμα μέσα (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ανακοινώσεις).

Επίσης το υπουργείο έδωσε στις Νομαρχίες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι ψεκασμοί, ενώ ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πόπη Γερακούδη για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan