Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παγκοσμιοποίηση, Έλλαδα και Ορθοδοξία!

Ζούμε σήμερα στην «Νέα Εποχή», στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που η νεότερη γενιά και κυρίως η νεολαία μας “βομβαρδίζεται” από ευτελή πρότυπα αποφεύγοντας συστηματικά τους ηθικούς θεσμούς και τις ηθικές αξίες του τοπου και παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό απουσία άμεσης επικοινωνίας με την οικογένεια, την εκκλησία και το Σχολείο.

Συνεχώς αποπροσανατολίζονται από τους θεμελιώδεις κοινωνικούς θεσμούς, από τις αιώνιες αξίεςς και από το αληθινό νόημα της δημιουργίας...

Ο ηθικός αυτουργός για όλα αυτά, είναι ο ξενόφερτος τρόπος ζωής, οι τολμηρές καινοτομίες, οι εντυπωσιακές προσαρμογές, οι ιδεολογικές ακρότητες και τα αθεϊστικά ρεύματα, που δυστυχώς έχουν εισβάλλει στον τόπο μας και απειλούν να διαβρώσουν και να διαλύσουν την οικογένεια, τα ήθη και έθιμα του λαού μας.

Γι’ αυτό οι ηθικές αξίες του τόπου μας, ξέπεσαν, ξεθώριασαν, έχασαν την αρχική τους αξία. Ο τίμιος, ο ηθικός, ο ειλικρινής θεωρείται άνθρωπος χαμηλού νοητικού επιπέδου και βλάκας. Απεναντίας ο βρώμικος, ο υποκριτής, ο άδικος, ο άξεστος, ο απατεώνας, ο κλέφτης, ο αναρχικός θεωρείται άνθρωπος έξυπνος και υποστηρίζεται και χειροκροτείται” όπως εύστοχα επισημάνθηκε από ανθρώπους που έχουν ακόμα συνείδηση

Η μάνα η πολύτεκνη, που στολίζει και τροφοδοτεί το δημογραφικό δέντρο της πατρίδας με νεαρές υπάρξεις, υποτιμάται και θεωρείται οπισθοδρομική και άξια της τύχης της. Απεναντίας, η νεόπλουτη κυρία θεωρείται μοντέρνα και προβάλλεται προς μίμηση και ας γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη αύξησης του πληθυσμού της, γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα μελλοντικής επιβίωσης.

Ο νέος που είναι έντιμος και θρήσκος θεωρείται ανώμαλος, αντικοινωνικός και απροσάρμοστος, ενώ ο άλλος που τρέχει κάθε βράδυ στα club και ξενυχτά μέχρι πρωίας μπεκροπίνοντας θεωρείται σύγχρονος, μοντέρνος και φυσιολογικός.

Ο νέος που πάει κόντρα στις προκλήσεις τις υποκουλτούρας και στον ξενόφερτο τρόπο ζωής και αντιστέκεται στους πειρασμους, θεωρείατι παιδί της μαμάς και ο άλλος που υποκύπτει σε κάθε είδους βρωμιά, θεωρείται άνδρας και ελεύθερος.

Ο σεβασμός προς τους γονείς δεν είναι ο προσήκων. Παιδιά που μεγαλώνουν ακόμη από τα χρήματα της μάνας και του πατέρα, τους ακούμε να λένε “ο γέρος μου, η γριά μου”, ντρέπονται να πουν τη φράση “η μάνα μου, ο πατέρας μου”, το θεωρούν υποτιμητικό και προσβλητικό.

Το Σχολείο, που κάποτε ήταν εργαστήριο χαρακτήρων και βοηθούσε τους νέους να εξελιχθούν σε υπεύθυνα, ανεξάρτητα και ώριμα άτομα, έχασε την αποστολή του και κατάντησε κέντρο μετάδοσης ξύλινων γνώσεων, χωρίς να αγγίζουν την ψυχή και το χαρακτήρα των παιδιών.

Ο Τύπος και η Τηλεόραση, τα ΜΜΕ, που σκοπό έχουν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του λαού, κατάντησαν όργανα ξένων συμφερόντων και όχι μόνο παραπληροφορούν το λαό αλλά κάνουν πλύση εγκεφάλου και υποσκάπτουν τους θεσμούς και τα ηθικά θεμέλια της ελληνικής οικογένειας με τις διάφορες σειρές που προβάλλουν, γεμάτα από υποθέσεις μοιχείας, πορνείας, αρσενοκοιτίας και εγκλήματα. Και όλα αυτά στο όνομα του Νόμου και της Ελευθερίας.

Όταν εξαπατούν το λαό με υποσχέσεις και προγράμματα ψευδή, όταν αυτοί οι ίδιοι παραβαίνουν τους νόμους που αυτοί νομοθετούν, όταν άλλο μέτρο ισχύει για τον ισχυρό και άλλο για τον αδύνατο, όταν τα σκάνδαλα παίρνουν και δίνουν κάθε μέρα και ο ένας αμνηστεύει τον άλλο, όταν ζουν πλούσια ζωή, σαν εμίρηδες και σαν σουλτάνοι, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, με πολυτελείς επαύλεις, με αγροτικές εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, με τρια και τεσσερα διαμερίσματα ο καθένας και βεβαίως πολυτελή αυτοκίνητα.

Όταν ο αγρότης, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας και ο μεροκαματιάρης ζουν μέσα στην μιζέρια, στη φτώχεια και δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τα φορολογικά βάρη του σπάταλου κράτους, πως είναι δυνατόν οι ηγέτες να τύχουν σεβασμού και εμπιστοσύνης από το λαό;

Άλλα και η Εκκλησία, όταν την περιορίζουν μόνο στα λειτουργικά της καθήκοντα και την αναγκάζουν να αδιαφορεί(χωρίς να σημαίνει πως και οι ιεράρχες δεν έχουν τεράστιες ευθύνες) για το περιβάλλον της-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- όταν η ύπαιθρος δεν ακούει λόγο Θεού, παρα μόνο εγκυκλίους, που διαβάζονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

Τα φαινόμενα αυτά συγχωριανοί μου εμφανίζονται άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλα σε μικρότερο και στην περιοχή μας. Γι’ αυτό ας κάνουμε μια προσπάθεια να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις και κάποια «χούγια» που έχουμε, ας αποκτήσουμε αυτοέλεγχο και ας κάνουμε συχνά αυτοκριτική και όχι μόνο κουτσομπολιό!

Με σεβασμό…..

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

poly katatopistiko kai alithes to arthro auto..poso makria eimaste pleon...10 me tono.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan