Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Βρε ξεφτίλες, τόση κοροιδία πια;


ΕΝΩ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΧΘΕΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ!

Παρουσιάστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνοντας και διατάξεις για την ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ο διαχωρισμός της θέσης του προέδρου από αυτή του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, αλλά και η εξαίρεση των αμοιβών στην ΕΡΤ από το πλαφόν του δημοσίου. Το νομοσχέδιο αρχικά κατατέθηκε στα τέλη Ιουνίου, αλλά δεν κατέστη εφικτή η...


-- συζήτησή του. Καταγράφοντας το νέο καθεστώς γράφαμε στις 27 Ιουνίου του 2010 για τους σχεδιασμούς του Π. Γερουλάνου.

Τόσοι τόνοι μελάνι χύθηκαν προεκλογικά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσες ερωτήσεις και αναφορές έγιναν στη Βουλή, μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου τρεις φορές αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στις αποδοχές των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης…
Και έρχεται το σχέδιο νόμου του υπουργού Πολιτισμού με διατάξεις για τις αλλαγές στη διοικητική διάρθρωση της ΕΡΤ να καθορίσει ότι οι αμοιβές θα βγουν με υπουργική απόφαση, κατά παρέκκλιση όσων ισχύουν. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 του σχεδίου νόμου (δημοσιεύεται στο www.anergoidimosiografoi.blogspot) αναφέρεται ότι «ο διευθύνων σύμβουλος και οι γενικοί διευθυντές είναι ελευθέρως ανακλητοί. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους αναστέλλεται η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητάς τους. Οι όροι της παροχής των υπηρεσιών και της αμοιβής τους ορίζονται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη».
Ο καθένας καταλαβαίνει ότι για την ΕΡΤ δεν ισχύει το πλαφόν αμοιβής του γενικού γραμματέα και, αν ισχύουν οι πληροφορίες, οι αμοιβές για τα προαναφερθέντα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης θα είναι όσες και του προέδρου του Αρείου Πάγου, κοντά στις 12.000 ευρώ μεικτά. Στο σχέδιο νόμου ορίζεται επίσης θέση αντιπροέδρου στο ΔΣ της εταιρείας, ενώ όλες οι αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου πηγαίνουν στα μέλη του ΔΣ, τα οποία θα εξουσιοδοτούν τον διευθύνοντα σύμβουλο γι’ αυτές. Προβλέπεται επίσης η κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των ισχυουσών διατάξεων για την ΕΡΤ. Τα μέλη του ΔΣ σε πλήρη απαρτία θα διοριστούν εντός δύο μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan