Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το κακό έγινε απο νωρίς..

Δεκάδες...

... εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα κατασκευάζονται απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Αμερικής (περισσότερα από 30, από το 2008). Και το αμερικανικό παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από αυτήν πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ήταν παρά μια απάτη.

Δεν θα ξεχάσουμε...

... ποτέ εκείνους τους αγύρτες επιστήμονες που χρόνια τώρα μας έλεγαν ψέματα και μας παραπλανούσαν, με τάχα αδιάσειστα στοιχεία- θανάτους, πλημμύρες, πυρκαγιές, καύσωνες- για να μας πείσουν ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες πράγματι επηρεάζουν άμεσα το κλίμα.

Ισως όλα αυτά, οι σωροί με τα πτώματα, τα εκατομμύρια κατεστραμμένα σπίτια, ακόμη και οι ηλιακές εξάρσεις, δεν ήταν τελικά παρά μια τεράστια παγκόσμια αριστερή συνωμοσία. «Το πιο θερμό εξάμηνο στην ιστορία του πλανήτη; Για κάντε μου τη χάρη!», εξανίσταται ο Μαρκ Μόρφορντ στην εφημερίδα «Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ». «Ετσι δεν είναι κάθε χρόνο; Πλημμύρες. Φωτιές. Κυκλώνες.

Σεισμοί. Καταμέτρηση πτωμάτων. Σε τι διαφέρει αυτή η χρονιά; Δεν είδατε φωτογραφίες από τον Κόλπο του Μεξικού; Ολα καθαρά κι αστραφτερά χάρη στα τοξικά χημικά διαλυτικά και τα θαλάσσια ρεύματα. Τι απέγινε τόσο πετρέλαιο; Μα, αγαπητοί μου, διαλύθηκε, απορροφήθηκε από τις πλανητικές αρτηρίες. Ακόμη και ο πρόεδρος Ομπάμα βρέθηκε εκεί και τσαλαβούτησε στα νερά όπου, μόλις έναν μήνα νωρίτερα, επέπλεαν εκατοντάδες εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου και χημικά».

Οι επιστήμονες...

... επιμένουν. Και λένε πως οι κλιματικές αλλαγές ακολουθούν τα χνάρια που οι ίδιοι είχαν προβλέψει από καιρό. Λένε επίσης ότι ίσως αργήσαμε πολύ να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, να περιορίσουμε τις εκπομπές βλαβερών αερίων, να μειώσουμε την κατανάλωση. Λένε πως ίσως είναι ήδη πολύ αργά πια για να κάνουμε κάτι. Και πως στο εξής το φυσιολογικό δεν θα είναι ποτέ πια αυτό που ήταν άλλοτε: τα ακραία και βίαια καιρικά φαινόμενα θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, όπως και οι καταστροφές, οι ασθένειες και οι θάνατοι από αυτά.

«Διαβάζω πως οι πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν ήδη προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή και από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία», συνεχίζει ο Μαρκ Μόρφορντ. «Το ένα τέταρτο της χώρας βρίσκεται κάτω από το νερό. Λένε πως το Πακιστάν έσπασε φέτος το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας (όπως και άλλες 16 χώρες). Μα πού να δείτε τι συμβαίνει και εδώ, στο Σαν Φρανσίσκο. Λένε πως η θερμοκρασία της θάλασσας θα μας πνίγει όλο τον χρόνο στην ομίχλη.

Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Δεν φταίει κανείς. Τι κι αν ξεκολλάνε γιγάντια παγόβουνα στη Γροιλανδία, τέσσερις φορές σαν το Μανχάταν; Συμβαίνουν αυτά. Δεν πιστεύω στα αριστερά ψέματα. Είναι ανώφελα, όπως και οι αποτυχημένες συνομιλίες στην Κοπεγχάγη για το κλίμα και οι επόμενες, που θα αποτύχουν κι αυτές».

Δόξα τω Θεώ...
... οι Αμερικανοί και οι άλλοι δεν είναι ανόητοι, να καίνε κάρβουνο εν γνώσει τους πως κάποτε θα πνιγούν κι αυτοί στους καπνούς του.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan