Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ…ΡΑΜΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΡΑΥΓΗ

Η ξανθιά δημοσιογράφος από το Ιράν δεν μπορεί να χαμογελάσει. Η Μαντάνα έραψε το στόμα της. Το ίδιο έκαναν κι άλλοι τέσσερις συμπατριώτες της. Γύρω τους, άλλοι 36 Ιρανοί έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας: «Σαράντα πέντε μέρες πέρασαν που διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά ζητώντας πολιτικό άσυλο», γράφουν πάνω σ' ένα χαρτί. Το διπλώνουν και μας το δίνουν. Αναφέρει ότι στο Ιράν έζησαν τα βασανιστήρια, λιθοβολισμούς και θανατικές ποινές. Οτι βρίσκονται στα Προπύλαια από την 1η Σεπτεμβρίου ενημερώνοντας για τη μη αναγνώρισή τους ως προσφύγων. Επίσης ότι διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας μόνο τη χορήγηση ασύλου. Χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.....


Δείχνουν τα παιδιά τους. Είναι οχτώ ανήλικα παιδιά, 7-8 χρονώ, τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δεν μιλούν ιρανικά. Οι γονείς, όμως, ζουν με τον φόβο της απέλασης. Γι' αυτό και τα μέλη της Επιτροπής Ιρανών Προσφύγων μετά τις επιστολές που έστειλαν στην κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σκληρότερο τρόπο διαμαρτυρίας.

Χθες, οι Ιρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εξωτερικών. Συμπατριώτες τους πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις ελληνικές πρεσβείες που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Διοργανώνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και στις ελληνικές πρεσβείες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Γ.Δ.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan