Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σε άλλον πλανήτη

Μέσα σε ένα χρόνο ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στα ύψη, κοντά στο 6%. Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, στην αγορά γενικά είναι ακριβές, ειδικά μετά το “ψαλίδι” σε μισθούς και συντάξεις......

Το ΕΣΠΑ δεν προχωρά με τίποτε, κονδύλια που θα μπορούσαν να απορροφηθούν μένουν στα αζήτητα.
Οι εξαγωγές πάνε από το κακό στο χειρότερο αφού τα ελληνικά προϊόντα δεν συγκινούν και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε να τα ενισχύσει.
Οι δημόσιες επενδύσεις έχουν περικοπεί τόσο που πλέον είναι ανάξιες λόγου.
Μαγαζιά κλείνουν μη αντέχοντας την πτώση του τζίρου σε συνδυασμό με τους υπερβολικούς φόρους. Η ελληνική επιχειρηματικότητα φθίνει και μαζί διογκώνεται η ανεργία.
Παρ’ όλα αυτά τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου στην… ξαφνική επίσκεψή του και ομιλία του στους Ελληνες εξαγωγείς ήταν σα να βρισκόταν σε άλλο πλανήτη.
Για φέουδα μίλησε και κλειστά μαγαζιά που πρέπει να εκλείψουν. Για μείωση της φορολογίας όταν αυτό καταστεί δυνατό. Οτι αναγκάστηκαν να ανεβάσουν τους φόρους γιατί είμαστε σε δύσκολη φάση.
Για διεύρυνση της φορολογικής βάσης “γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν οι λίγοι και οι σωστοί για πολλούς οι οποίοι μπορούν και φοροδιαφεύγουν”, είπε.
Για γραφειοκρατία και αγκυλώσεις του παρελθόντος αναφέρθηκε.
Κανείς δεν άκουσε τίποτε για όραμα, διέξοδο από την κρίση, ελπίδα για τους εξαγωγείς και τις επιχειρήσεις, πλάνο για να βγούμε από το χάος και τη μαυρίλα΄.
Μετρ των διαπιστώσεων και της ουσίας μηδέν, επέλεξε ο πρωθυπουργός να κάνει ακόμη μια ομιλία περί ανέμων και υδάτων.
Ποιος μπορεί, όμως, να πιστέψει ή να ακούσει με προσοχή οτιδήποτε, όταν καθημερινά ανεβαίνει το Γολγοθά με το Σταυρό του Μαρτυρίου;
Σε λίγο κανείς…
antinews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan