Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Στον «αέρα» το εφάπαξ για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους

33.000 δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να μην λάβουν εφάπαξ, αφού τα δύο δισ. ευρώ θα φτάσει στο τέλος του έτους το έλλειμμα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ΤΠΔΥ,  με την κυβέρνηση να αναζητεί αλλά να αδυνατεί, μέχρι στιγμής να βρει τρόπους για τη λογιστική τακτοποίησή του.
Το έλλειμμα οφείλεται στην υποχρέωση απόδοσης του εφάπαξ σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συνταξιοδοτούνται.
Το σενάριο που επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ισοτιμίας», είναι να υπολογιστεί το εφάπαξ που αναλογεί στις εκκρεμείς συνταξιοδοτικές πράξεις που έγιναν μέσα στο 2010 και να μην συνυπολογιστεί ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης, που είναι υπερδιπλάσιος.
Να σημειωθεί ότι το μήνα εκδίδονται περίπου 500-600 συνταξιοδοτικές πράξεις από το σύνολο των αιτήσεων, που σημαίνει μηνιαίο κόστος 30 εκατ. ευρώ.
Έτσι, μέγιστος αριθμός που μπορούν να εμφανίσουν από τις 40.000 αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων φέτος δεν θα υπερβαίνει τις 6.000 συνταξιοδοτικές πράξεις.
Το κόστος, επομένως, περιορίζεται στα 500 εκατ. ευρώ, αντί των 2 δισ. ευρώ, τα οποία το κράτος θα οφείλει στο τέλος του έτους σε όσους συνταξιοδοτηθούν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan