Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πρεμιέρα για τα νέα διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου

Τα νέο φουτουριστικό μοντέλο των διώροφων λεωφορείων, που αποτελούν σύμβολο του Λονδίνου, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια τελετής, την Παρασκευή, στο Μουσείο Μεταφορών ο δήμαρχος της πόλης, Boris Johnson.


Το νέο και ανανεωμένο μοντέλο, το σχέδιο του οποίου είναι εμπνευσμένο από το αρχικό μοντέλο “Routemaster”, φέρνει τα γνωστά κόκκινα λεωφορεία στα πρότυπα του 21ου αιώνα, διατηρώντας εμφανώς στοιχεία και “πινελιές” από τη γοητεία των παλαιών λεωφορείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο λεωφορείο, το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Wrightbus, διαθέτει ανοιχτή πλατφόρμα στο πίσω τμήμα του οχήματος, σηματοδοτώντας την επιστροφή στη νοσταλγία του παρελθόντος, όταν το επιβατικό κοινό είχε τη δυνατότητα αποβίβασης και επιβίβασης ακόμη και όταν το λεωφορείο ήταν εν κινήσει.

Το πρώτο μοντέλο της Wrightbus έχει προγραμματιστεί για παράδοση στις αρχές του νέου έτους, ενώ μερικούς μήνες αργότερα ακόμη πέντε λεωφορεία θα ξεκινήσουν διαδρομές σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, λίγο πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan