Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δεν δέχεται στήριξη απο το ΔΝΤ η Ιρλανδία..

Η Ιρλανδία έχει εξασφαλίσει τις δανειακές της ανάγκες μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και διαθέτει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας, κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για βοήθεια, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπράιαν Λένιχαν την Παρασκευή.

«Η χώρα έχει εξασφαλίσει τις δανειακές της ανάγκες μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, διαθέτουμε σημαντικά αποθέματα, οπότε αυτή η χώρα δεν είναι σε κατάσταση ή θέση όπου απαιτείται κατά οποιονδήποτε τρόπο να προσφύγει στον μηχανισμό», δήλωσε ο Λένιχαν σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE. Ο υπουργός πρόσθεσε: «Γιατί να προσφύγουμε υπό αυτές....

τις συνθήκες; Δεν μου φαίνεται να έχει κανένα νόημα.


Θα έστελνε μήνυμα στις αγορές ότι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα θέματά μας μόνοι μας». Παραταύτα, αναζωπυρώνονται οι φήμες ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε συζητήσεις για να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από τον EFSF και είναι πολύ πιθανό να υπαχθεί σε πρόγραμμα βοήθειας, αναφέρουν πηγές. «Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα χρησιμοποιηθούν χρήματα από τον EFSF. Δεν θα υπάρξουν ούτε περικοπές (haircuts), ούτε αναδιάρθρωση, ούτε τίποτα ανάλογο», δήλωσε αξιωματούχος. «Είναι πολύ πιθανόν η Ιρλανδία να μπει σε πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, άλλοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται συζητήσεις, αν και δεν ανέφεραν κάτι για το ύψος του δανείου. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει haircut, κάτι που θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές».
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan